Zo beveilig je je woning tegen inbrekers

Slagboom

Meestal kijken inbrekers niet naar de dure spullen in een woning, maar of ze binnen kunnen komen. Het is daarom belangrijk om poortopeners te hebben zodat je inbraak kunt voorkomen. Daarnaast kun je gecertificeerde sloten aanschaffen om je voor- en achterdeur te beveiligen. Inbrekers proberen namelijk ook om via de achterdeur of via het balkon binnen te komen. Wanneer je kiest voor gecertificeerde sloten, dan kun je deze herkennen aan het SKG-keurmerk. Producten met dit certificaat zijn getest op duurzaamheid, degelijkheid en op het werken van inbraak. Deze sloten beschermen je woning tegen uitboren en kerntrekken, wat de populairste inbraakmethodes zijn. Lees hieronder meer over inbraakwerende systemen.

Kies voor afschrikkende verlichting

Een ander effectief middel om inbrekers mee weg te jagen, is buitenverlichting. Veiligheidsverlichting kun je ook binnen plaatsen, en het werkt door middel van sensoren. Wanneer de sensor beweging oppikt, gaat het licht aan. Deze verlichting is niet alleen handig om inbrekers mee te weren, maar ook om hangjongeren en vandalisten mee af te schrikken. Door middel van sensorverlichting hoef je zelf niet meer naar je sleutels of lichtknoppen te zoeken in het donker. Inbraakwerende verlichting is misschien wel de makkelijkste en goedkoopste methode om inbrekers af te schrikken.

Draadloze alarmsystemen

Een schuifpoort opener helpt, maar je kunt ook nog een draadloos alarmsysteem installeren. Deze detecteert beweging op basis van sensoren. Als de inbreker probeert je huis binnen te dringen via de ramen of deuren, dan merkt de sensor dit en gaat het alarm af. Je hebt hierbij de keuze uit een stil alarm zodat je in tussentijd 112 kunt bellen, maar ook uit een alarm dat veel lawaai maakt. Een andere optie is een slim alarmsysteem. Deze stuurt een notificatie naar je smartphone, zodat je op de hoogte wordt gebracht van verdachte activiteiten. Dit is handig voor als je niet thuis bent.