Welke natuursteen is geschikt voor de woonkamer?

Welke natuursteen is geschikt voor de woonkamer?

Hoe een stijlvolle, aantrekkelijke en duurzame woonkamer creëren?

Hoe creëert u een stijlvolle, aantrekkelijke en duurzame woonkamer in huis? Met natuursteen natuurlijk! Veel mensen in Nederland kiezen voor een natuursteen vloer in hun woning. Dan rijst natuurlijk bij de meeste mensen wel altijd de vraag: welke soorten natuursteen kan ik in de woonkamer gebruiken? Wij geven u er in dit blog antwoord op.

Veelzijdigheid van natuursteen

Natuursteen staat bekend om zijn grote veelzijdigheid en de grote toepassingsmogelijkheden. Toch is natuursteen niet zomaar voor alles geschikt. Voor gebruik in de woonkamer zijn er wel een aantal natuursteensoorten favoriet en het meest geschikt. Dan is het nu tijd om te verklappen welke soorten natuursteen het meest geschikt zijn voor uw vloer in de woonkamer. En ook welke natuursteenvloer goed reinigbaar is.

Meest gebruikte natuursteen vloer in woningen

Marmer, graniet en leisteen worden het vaakst toegepast als vloer in woonkamers. We beginnen met marmer. Dit is een soort kalksteen met vele kleuren en patroonvariaties. Deze veelzijdigheid maakt marmer perfect voor het leggen van een vloer met een luxueuze uitstraling. Dan is er graniet. Dat heeft een stevige structuur en kleuren die variëren van zwart tot roze. Tot slot is er leisteen, een sterke en zeer duurzame natuursteen die u kunt kopen in diverse aantrekkelijke kleuren. Met leisteen maakt u een fraaie rustieke vloer met dito sfeer.

Welke natuursteensoorten nog meer?

Uiteraard zijn er nog een aantal natuursteensoorten die geschikt zijn voor de woonkamer. Zo is er travertin. Dat is een kalksteen waarmee u de perfecte landelijke sfeer creëert. De steen is lekker licht met unieke donkere vegen. Ook is er leisteen dat zeer stevig is met over het algemeen wat donkerdere tinten. Ideaal dus als vloer in een modern interieur.

Welke natuursteen in de woonkamer leggen?

Zoekt u een passende natuursteen vloer voor uw woonkamer? Houd dan altijd rekening met de gewenste stijl en kleur. Bepaal ook of uw vloer glanzend of mat moet worden. Vergelijk dus altijd de verschillende soorten natuursteen om te kunnen ontdekken welke het beste bij uw wensen aansluit. Zo creëert u zonder twijfel een chique en aantrekkelijke woonkamer.

Meer lezen?

Meer blogs over vloeren leest u hier.