Welk type bad past bij jou?

Een van de meest ontspannende dingen die je met je dag kan doen is om lekker in bad te gaan zitten.  Er is dan altijd wel natuurlijk de vraag of je dat bad liever in je badkamer hebt en dus gaat voor een badkuip, of dat je liever een buitenbad hebt zoals een hottub of jacuzzi. Er zitten natuurlijk voor en nadelen aan beide, maar met een beetje lezen kan je er al een hele hoop over te weten komen. Baden komen eigenlijk in twee verschillende types. Standaard badkuipen, en meer geavanceerde constructies. Om te beginnen kijken we even naar even naar standaard badkuipen en daarna bekijken we de jacuzzi’s.

Een Standaard Badkuip?

De meeste mensen zullen natuurlijk wel bekend zijn met de standaard badkuip. De meeste standaard badkuipen zijn gemaakt van ijzer. Omdat dat ijzer kan verzinken word dat ijzer vaak ook geëmaileerd. Hierdoor voelt het vaak aan als porselijn. Soms worden badkuipen ook gemaakt uit steen of kunststof. Dit soort type badkuipen ontbreken vaak wel de functies die de meer geavanceerde modellen hebben. Een ander nadeel is natuurlijk ook dat je een standaard badkuip liever niet buiten zet omdat ze daar helaas niet voor gebouwd zijn. Ook heeft de gemiddelde badkuip natuulijk wel wat minder ruimte dan een de meer geavanceerde modellen.

Hottubs en Jacuzzi’s

De eerste vraag die misschien bij je opkomt, is wat uberhaupt het verschil is tussen een hottub of een jacuzzi. Hottubs worden altijd van hout gemaakt, terwijl jacuzzi’s ook uit andere stoffen gemaakt kunne worden. Je ziet tegenwoordig echter wel dat er ook steeds meer hottubs met een binnenbak van kunststof gemaakt worden. Voordelen dit soort type baden is natuurlijk dat er makkelijk meerdere mensen in passen, en dat er ook functies zoals bubbels inzitten. Het nadeel is natuurlijk dan ook weer wel dat je wat langer bezig bent met schoonmaken, zeker als je hem buiten hebt staan.