Welk soort dakraam past het beste bij jouw huis?

Dakraam

Geloof het of niet maar er zijn best een aantal soorten dakramen om uit te kiezen. Als jij de zolder gaat opknappen en graag een dakraam wil maar je hebt geen idee welke je moet hebben, dan moet je vooral snel doorlezen. De meest gekozen opties worden hieronder besproken.

Dakraam

Het wentelend dakraam

De meest gekozen versie is misschien wel het wentelend dakraam. Het opent voor je gezicht zodat je onmogelijk het hoofd kan stoten. Om het gemakkelijk te kunnen onderhouden, kan je het dakraam blokkeren op 180°. Deze versie is ideaal wanneer je het venster laag wil plaatsen, bijvoorbeeld in ruimtes met een laag plafond of een beter zicht op de omgeving. Deze dakramen kun je ook nog voorzien van rolluiken of verduisterende gordijnen. Daarmee zijn ze uitermate geschikt voor een ruimte waar ook wordt geslapen. 

Het uitzetbare dakraam

Ook deze versie is behoorlijk populair. Dit dakraam heeft onderaan bediening die het mogelijk maakt om het op allerlei manieren vast te zetten. Bij het openen van een uitzetbaar dakraam krijg je een volledig en open zicht op de omgeving. Het is een aanrader als je vensters hoog wil plaatsen en je effectief in het raam wil kunnen staan. Daarvoor is dit de beste optie.

Het platdakvenster

Ook als je een relatief plat dak hebt dan kun je nog meer licht verzorgen met een platdakvenster. Dat is dus in feite een dakraam. Een dakraam brengt ontzettend veel sfeer in je kamer. Het kan echter vaak niet open of maar een klein beetje.