Wat voor tafel zoek jij?

Iedereen weet wat een tafel is, maar we weten ook dat er heel veel verschillende varianten zijn. Als iemand zegt dat hij op zoek is naar tafels, dan zegt dat dus nog niet zo heel erg veel. Voor iedere ruimte in huis en voor iedere functie is er immers wel weer een ander soort tafel te krijgen. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillen die er bestaan wat betreft stijl, materiaal en kleur. Je zou dus eigenlijk wat specifieker moeten zijn dan dit. Gelukkig is het zo dat je bij veel meubelzaken eigenlijk alle tafelvarianten wel kunt vinden. Bij a-meubel is dat zeker het geval! Door hun grote aanbod zul je daar altijd kunnen slagen!

Welk soort tafel?

Als je alleen maar gaat zoeken naar tafels in het algemeen, dan krijg je heel veel opties te zien. Het is dus beter om specifieker te zoeken. Wat voor soort tafel zoek jij? Zoek je een:

  • salontafel
  • werktafel
  • eettafel
  • hoektafel
  • bartafel
  • side-table
  • bijzettafel

Allemaal hebben ze zo hun eigen functie in jouw huis en ze hebben ook allemaal hun eigen formaat. Een salontafel gebruik je in de woonkamer, dit is een lager model en vaak is hij ook niet zo groot. Dit is een tafeltje dat je gebruikt om je drinken en hapjes op te zetten. Een nog kleinere soort tafel is de bijzettafel. Deze heeft een dusdanig klein formaat dat je hem in een hoekje tussen twee stoelen kunt zetten bijvoorbeeld. Net groot genoeg voor een kleine lamp, een glas drinken en een gebaksbordje, maar meer moet je er niet op willen zetten. Een eettafel is dan juist weer het grootste formaat. Niet alleen in de lengte en breedte, maar ook in de hoogte. Je moet je stoel er immers onder aan kunnen schuiven en er moet genoeg ruimte zijn voor alle pannen en borden. Zo is er dus voor iedere ruimte in huis een bijpassende tafel te vinden.

Stijl, kleur en materiaal

Zoals gezegd is niet alleen het formaat een belangrijk punt van verschil, ook stijl, kleur en materiaal kunnen bij iedere tafel weer anders zijn. In veel gevallen worden ze gemaakt van hout, dat is echt het meest gebruikte materiaal. Maar we kennen ook allemaal wel salontafels met poten van staal en een blad van glas, om maar een voorbeeld te noemen. Zo zijn er dus verschillende opties. Dat geldt ook voor kleur en stijl, oftewel design. Je kunt kiezen voor een tafel met een rustige en landelijke uitstraling, in natuurlijke tinten. Maar ook kun je kiezen voor de strakke vormen van een modern design, afgewerkt in bijvoorbeeld glanzend wit. Zo zijn er dus echt heel veel verschillende opties! Niet iedere meubelzaak biedt zoveel keus, maar ga je naar a-meubel, dan kun je zeker uit zoveel verschillende mogelijkheden kiezen. Zij hebben een ontzettend groot assortiment en dat ook nog eens tegen de scherpste prijzen! Zo kun jij dus heel voordelig alle meubelstukken kopen die je nodig hebt. Ben je op zoek naar een nieuwe tafel, dan is het daarom ook zeker aan te raden om eens een kijkje bij a-meubel te nemen!