Wat is een warmte terugwin installatie?

Warmte terugwin installatie

Misschien heb je wel eens van een warmte terugwin installatie gehoord, maar misschien ook wel helemaal niet. Wanneer je niet zo technisch aangelegd bent, heb je waarschijnlijk nog geen idee. Daarom is het goed om eens te kijken wat een warmte terugwin installatie is en wat het voor toevoeging zou zijn in jouw woning. Een warmte terugwin installatie wordt ook wel een wtw-unit genoemd. Je hebt vast wel eens gehoord van mechanische ventilatie in jouw woning, daar lijkt dit op, maar het is een verbeterd systeem dat het onnodige verlies van warmte wil voorkomen of beperken. 

Wat doet zo’n wtw-unit?

Een warmte terugwin installatie zorgt er namelijk voor dat wanneer jij een ventilatiesysteem in jouw woning hebt en er frisse lucht van buiten naar binnen komt, dat deze opgewarmd wordt, zodat het niet zal gaan tochten bij jou in huis. Het is namelijk zo dat de lucht afgevoerd wordt vanuit de badkamer, keuken en een toilet naar buiten toe. Dit is natuurlijk warmte lucht die verdwijnt, maar op deze manier weer omgezet wordt naar warme lucht, zodat jij geen aanvoer van koude lucht in bijvoorbeeld je woonkamer krijgt en er zo min mogelijk warmte lucht verloren gaat, wanneer het de woning verlaat. 

Het gespecialiseerde bedrijf

Dit bedrijf is gespecialiseerd in de genoemde mechanische ventilatie en is in staat om het onderhoud de plegen, te vervangen wanneer dit nodig is en om het hele systeem te installeren. Het bedrijf is daarmee erg veelzijdig en kan je ook helpen bij zo’n wtw-unit. Je zou daarom eens wat advies in kunnen winnen over de voordelen die het systeem zou hebben voor jouw huis en om te kijken wat de mogelijkheden zijn of jij dit een interessant systeem zou vinden. Je kunt zelfs gemakkelijk via de site een offerte aanvragen door de vragen zo compleet mogelijk in te vullen, zodat het bedrijf een duidelijk beeld krijgt van jouw woning en situatie.