Wat doet een vastgoed opkoper ?

Het proces van een huis verkopen is voor meeste mensen een ongelukkige ervaring. Van de extreem lange tijd die tot een jaar kan oplopen of soms wel langer, tot de hoge kosten van een makelaar of notaris. Er zijn reden genoeg dat mensen niet op kijken naar hun huis verkopen terwijl ze dit juist graag willen.

Hier komt de vastgoed opkoper in het plaatje. Zij weten hoe vervelend het kan zijn om je huis te verkopen en bieden daarom een erg fijne alternatief. Zij kunnen je huis binnen maar liefst 1 week kopen. Dit doe jij door bedrijven op sites zoals de Mercari website te contacteren zodat zij jouw huis kunnen waarderen en opkopen zodat jij lekker snel van je huis af bent en het bedrijf snel aan hun vastgoed komt.

Waarom zou ik mijn huis aan een vastgoed opkoper verkopen?

Je huis direct verkopen aan Mercari lijkt misschien een raar idee. Hoe kan het dat je huis via een makelaar verkopen langer dan een jaar kan duren terwijl bij een vastgoed opkoper het maar 1 week duurt? Dit is omdat individuele kopers keuzes hebben tussen veel verschillende huizen en dus niet een bod op jouw huis hoeven te geven. Terwijl een vastgoed opkoper op vrijwel alle koopwoningen een bod zal geven. Hierdoor ben jij gegarandeerd op een definitief bod en kan jij dus snel van je huis af zijn. 

Geen extra bijkomende kosten!

Een ander groot motief waarom mensen voor een vastgoed opkoper kiezen is door de lage kosten. Bij een huis op een traditionele manier verkopen komen er allerlei kosten bij, denk hierbij aan makelaarskosten of notariskosten. Bij een vastgoed opkoper heb je deze extra kosten niet. Deze vastgoed opkopers zorgen zelf voor de nodige aktes die nodig zijn en natuurlijk is de makelaar niet nodig.

Ook voorkomt het direct verkopen andere kosten zoals dubbele woonlasten die je zou hebben bij het traditioneel verkopen van je huis.