Wanneer kies je voor sedum dakbedekking?

De Dakvergroeners is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verkopen van groen om op je dak te plaatsen. Waarom zou je een saai en plat dak nemen als je het ook kan bedekken met leuke plantjes waarmee je ook nog eens bijdraagt aan het milieu en aan je portemonnee? Een sedum dakbedekking is geschikt voor iedereen die milieubewust wil leven en die houdt van de natuur. De bedekking staat namelijk niet gezellig, maar zorgt ook voor gezonde lucht. Daarnaast bespaar je er enorm mee in de energiekosten. In de zomer zorgt de bedekking voor een koude isolatie en in de winter is het juist een stuk warmer in je huis. Ideaal voor mensen die veel thuis werken of zitten dus!

Wat is een sedum dakbedekking?

Een sedum dakbedekking bestaat uit het kruid sedum. Deze kruid wordt vaak op daken geplaatst en staat erom bekend om heel veel water in zich op te kunnen nemen. Regen die op het dak valt, wordt opgenomen door de blaadjes van deze slimme kruid. Hierdoor heb jij veel minder last van heftige regenval in de herfst. Een dakbedekking is een manier om je dak te bedekken. Mensen met een huis met een schuin dak kiezen vaak voor dakpannen, terwijl mensen met een plat dak vaak helemaal niks op het dak plaatsen. Dat is eeuwig zonde! Met een sedum dakbedekking van de Dakvergroeners draag jij bij aan het milieu, aan je eigen portemonnee en het ziet er ook nog eens heel gezellig en groen uit. 

Soorten sedum dakbedekking

Er zijn twee soorten van sedum dakbedekking bij de Dakvergroeners. De eerste variant is de sedumtray cassette. In dit geval zit de sedum in meerdere cassettes die het enorm makkelijk maken om de trays op het dak te plaatsen. De andere variant van sedum om je dak mee te bedekken is de sedumtray lichtgewicht. Deze hebben als voordeel dat het geschikt is voor iets schuinere daken. De helling van het dak mag namelijk vijftien graden zijn, in tegenstelling tot een helling van slechts vijf graden bij een cassette.