Wanneer kies je voor rolluiken en wanneer voor screens?

Man measuring window prior to installation of roller shutter outdoors

Laat je niet leiden door louter je budget

Wanneer kies je voor rolluiken en wanneer kies je voor screens? Bij het kiezen tussen deze twee soorten zonwering en isolatie zijn er een aantal zaken die je in overweging kunt nemen, om je keuze te bepalen. Het is belangrijk om te kijken naar je persoonlijke behoeften en voorkeuren, evenals naar de kenmerken van je woning of gebouw.

Rolluiken

Rolluiken in Boxtel zijn over het algemeen de beste keuze voor mensen die zoeken naar maximale isolatie en bescherming tegen inbraak. Ze worden aan de buitenkant van een raam geïnstalleerd en sluiten het af, waardoor er geen lucht van buiten naar binnen kan komen. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in huis stabiel blijft en dat er minder energie nodig is om de woning te verwarmen of te koelen. Bovendien bieden ze privacy en bescherming tegen inbraak, omdat ze het moeilijker maken voor ongenode gasten om binnen te komen.

Screens

Screens zijn daarentegen een betere keuze voor mensen die op zoek zijn naar een oplossing die niet alleen de warmte van de zon tegenhoudt, maar ook het uitzicht behoudt. Screens zijn gemaakt van licht materiaal dat de warmte van de zon tegenhoudt, terwijl het licht nog wel naar binnen kan komen. Hierdoor blijft het zicht naar buiten behouden en kan er nog steeds genoten worden van natuurlijk licht.

De keuze maken

Het kiezen tussen rolluiken en screens hangt ook af van de specifieke kenmerken van je woning of pand. Als je huis bijvoorbeeld aan een drukke straat ligt en je last hebt van geluidsoverlast, dan zijn rolluiken waarschijnlijk een betere keuze dan screens. Rolluiken bieden namelijk ook geluidsisolatie en kunnen de hoeveelheid geluid die van buiten naar binnen komt verminderen. Ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van je woning, zijn rolluiken een betere keuze dan screens. Ze maken het moeilijker voor inbrekers om binnen te komen.

Budget

Tot slot is het belangrijk om je budget in overweging te nemen bij het kiezen tussen rolluiken en screens. Rolluiken zijn over het algemeen duurder dan screens, dus als je budget beperkt is, zijn screens waarschijnlijk een betere keuze. Wil je meer lezen over optimaal klimaatbeheer in een pand, lees dan één of meerdere van
deze blogs!