Wanneer is traprenovatie laten uitvoeren belangrijk?

We staan er vaak te weinig bij stil, maar de trap is één van de vaakst gebruikte onderdelen van uw woning. Elke dag opnieuw maakt u er dan ook met het hele gezin veelvuldig gebruik van. Net omwille van het intensieve gebruik van uw trap is het helemaal niet zo vreemd dat deze na verloop van tijd sporen van slijtage gaat vertonen. Dat is vervelend, want op deze manier wordt u geconfronteerd met verschillende nadelen. In eerste instantie wordt natuurlijk de uitstraling van de trap aangetast, maar daarnaast zult u ook kunnen vaststellen dat de veiligheid in het gedrang komt. Twijfelt u ook over het laten uitvoeren van een traprenovatie? In dat geval kan het geen kwaad om even onderstaande informatie door te nemen!

  1. Wanneer is een traprenovatie uitvoeren interessant?

Er voor kiezen om een traprenovatie uit te voeren kan in verschillende situaties interessant zijn. In eerste instantie is dit bijvoorbeeld het geval op het ogenblik dat een trap over lichte beschadigingen beschikt welke een negatief effect hebben op de uitstraling van de trap. Ook op het ogenblik dat er oppervlakkige beschadigingen zijn die de veiligheid van de trap in het gedrang brengen kan traprenovatie de oplossing betekenen. In tegenstelling tot het plaatsen van een compleet nieuwe trap hoeft traprenovatie in het geheel niet zo ingrijpend te zijn, integendeel. Zo kan het bijvoorbeeld soms voldoende zijn om gewoon een nieuwe antislip aan te brengen. Uiteraard is het soort traprenovatie welke moet worden uitgevoerd in de praktijk altijd afhankelijk van de problemen die zich stellen met de trap in kwestie. 

  1. Op welke voordelen kunt u rekenen bij traprenovatie?

Vroeger kozen mensen er in principe vaak voor om traprenovatie uit te laten voeren terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig was. Dat is natuurlijk vervelend, want het had vooral als gevolg dat veel mensen veel teveel geld moesten betalen voor het laten verfraaien van hun trap. In ieder geval, bent u eveneens benieuwd naar de voordelen die zijn verbonden aan het laten uitvoeren van een traprenovatie in uw huis? We hebben ze hieronder op een rijtje gezet. 

  1. De kostprijs voor traprenovatie ligt beduidend lager dan deze van een nieuwe trap; 
  2. Traprenovatie neemt in het beste geval amper één dag in beslag; 
  3. De bovenverdiepingen blijven doorgaans (bijna) continue bereikbaar; 
  4. Het eindresultaat van traprenovatie kan altijd zeer bevredigend zijn; 

Buiten bovenstaande voordelen is het bovendien ook zo dat traprenovatie door handige doe-het-zelvers eigenlijk moeiteloos zelf kan worden uitgevoerd. Kunt u dus met andere woorden zelf de handen uit de mouwen steken? Dan kunt u ook op dit vlak extra besparen!

  1. Wanneer is traprenovatie geen optie?

In het merendeel van de gevallen zult u kunnen vaststellen dat het uitvoeren van traprenovatie perfect tot de mogelijkheden behoort. Er zijn echter ook uitzonderingen. In het bijzonder dient er namelijk altijd rekening te worden gehouden met de actuele staat van de constructie waar de trap over beschikt. Met andere woorden, is de constructie nog in goede staat of niet? Is dat niet het geval? Dan dient deze te worden vervangen waardoor de plaatsing van een nieuwe trap zich zal opdringen. Kunt u zelf niet bepalen of traprenovatie nu wel of niet een optie is? In dat geval is het altijd van belang om even contact op te nemen met een expert ter zake.

De ervaren woningrenovatie specialisten van Floorplaza geven in slechts één werkdag uw bestaande trap snel en vakkundig een complete metamorfose.