Verschillende soorten populaire kroonluchters in 2022

Er zijn erg veel verschillende soorten kroonluchters te vinden: van een moderne kroonluchter tot een mini kroonluchter. Kroonluchters bestaan al heel erg lang en waren ooit een symbool van kracht en welvaart, maar tegenwoordig zijn ze een stuk vaker te vinden in allerlei soorten huizen. Dit is mogelijk geworden omdat kroonluchters tegenwoordig dus in vele stijlen gemaakt worden. Er zijn dus ook kleinere, of minder opvallende kroonluchters, in tegenstelling tot de grote ‘statement’ kroonluchters van vroeger!

Moderne kroonluchters

Een bekende soort kroonluchter die de laatste jaren steeds meer populariteit heeft gekregen, is de moderne kroonluchter. Dit zijn vaak kroonluchters die er mooi maar ook simpel uitzien. Ze zijn vaak beschikbaar in meerdere verschillende vormen, maar hebben meestal geen opvallende decoraties. Een moderne kroonluchter is dus heel erg goed geschikt voor mensen die van een minimalistische sfeer in huis houden. Moderne kroonluchters van www.kroonluchter.nl passen dus zeker goed thuis in de meeste huizen. 

Antieke kroonluchters

In tegenstelling tot de moderne kroonluchters, bestaan er uiteraard ook nog steeds antieke kroonluchters. Dit zijn kroonluchters die je voor je gevoel meenemen in de geschiedenis. De antieke kroonluchters zijn vaak te herkennen door het gebruik van kristallen en hangers. Daarnaast zijn antieke kroonluchters vaak gemaakt van brons. Ze kunnen jouw interieur net dat beetje meer speciaal aan laten voelen. Van een antieke kroonluchter bestaan er daarnaast vaak niet veel, wat betekent dat jouw antieke kroonluchter nog een stuk specialer aanvoelt!

Franse kroonluchters

Een andere speciale optie zijn Franse kroonluchters. Deze soort kroonluchters zijn geïnspireerd door de oude kroonluchters uit Versaille en geven vrijwel iedere ruimte een elegante sfeer. Door het grote aantal kristallen en versieringen wordt een Franse kroonluchter een opvallend statement in ieder interieur. 

Bovenstaande kroonluchters zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, maar uiteraard zijn er nog veel meer mooie kroonluchters te vinden in andere stijlen!