Unieke opbergmogelijkheden, een keer wat anders

Het speelgoed van de kinderen, dekens, seizoensgebonden spullen of gewoon spulletjes die je graag niet in het zicht wilt hebben staan. Er zijn tientallen, zo niet honderden verschillende manieren om je spulletjes op te kunnen bergen. Maar vaak zijn dit lelijke plastic bakken van een grote Zweedse gigant. Heeft u wel eens overwogen een dekenkist hout neer te zetten? Een dekenkist hout is namelijk de perfecte oplossing om uw spulletjes in op te bergen, terwijl de opbergplek ook nog eens een toevoeging aan het interieur is. Op zoek naar iets meer multifunctionaliteit? Een andere oplossing waarbij de opbergfunctie wordt gecombineerd is de klepbank. In dit artikel een korte uitleg over beide opbergmogelijkheden.

Traditioneel en sfeer verhogend; de dekenkist

Van vroeger uit werd de dekenkist in het slaapvertrek neergezet. Wanneer de warmere dagen weer aanbraken, werden de dikke dekens van het bed afgehaald. Deze werden vervolgens opgeborgen in de dekenkist, die vaak aan het voeteneind van het bed stond. Omdat er geen verwarming bestond in de slaapvertrekken, werd er gebruik gemaakt van dikke en soms meerdere dekens. Deze nemen te veel ruimte in om in een kleding- of garderobekast op te passen. Tegenwoordig wordt de dekenkast veel breder ingezet, bijvoorbeeld in de woonkamer voor het speelgoed van de kinderen, maar ook in de keuken voor het opbergen van tafelkleding en kussens.

Zitten en opbergen in één

Voor de meer functionele oplossing kan je eens een kijkje nemen tussen klepbanken. Een klepbank kan namelijk gebruikt worden om te zitten, zoals de naam het al doet vermoeden. Maar onder het zitvlak zicht een verborgen vak. Wanner het zitvlak opgetild wordt, wordt er een opbergruimte zichtbaar. Deze opbergruimte bevindt zich over de gehele breedte van de bank, er past dus voldoende in. Doordat dit een combinatie van een bank en een opbergoplossing betreft, scheelt het je ruimte!