Tuin opfrissen? Overweeg een kunstgrasmat!

kunstgras

Als je momenteel over een tuin beschikt waarvan je eigenlijk vindt dat deze wel weer eens een opknapbeurt kan gebruiken, dan komen allerlei opties op je pad. Een ervan is het aanleggen van een gazon van kunstgras. Dit is hoe dan ook een slimme mogelijkheid als je voor lange tijd een onderhoudsvriendelijke tuin wenst te hebben. Ook heeft kunstgras als pluspunt dat het altijd een fraaie, groene gloed over je tuin geeft. Dit in tegenstelling tot natuurlijk gras, dat niet altijd even goed bestand is tegen verschillende (extreme) weersomstandigheden. Welke pluspunten kunstgras nog meer te bieden heeft, dat kun je lezen in de volgende alinea’s.

kunstgras

Hoe je met kunstgras wint aan flexibiliteit

Als je een fijne tuin hebt, dan wil je daar natuurlijk ook een beetje gebruik van maken. Mochten er in je tuin met name bomen, planten en andere begroeiing bestaan, dan kun je behalve op je terras te zitten weinig ondernemen. Leg je een natuurlijke grasmat aan, dan kun je al iets meer. Toch is natuurlijk gras niet bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld spelletjes te spelen, speeltoestellen op te plaatsen, een opblaasbaar zwembad op neer te zetten of zelfs je tuinset op te deponeren. Bij kunstgras is dat een ander verhaal. Hier kun je alles op ondernemen, zonder dat de mat slijt. Dit vergroot simpelweg de mogelijkheden die je hebt in je eigen tuin. 

kunstgras

Aspecten van onderhoudsvriendelijkheid

Kunstgras wordt verder alom bewierookt om het feit dat dit zo’n onderhoudsvriendelijk product is. Het is simpelweg eigenlijk een kwestie van de mat neerleggen en klaar. Dit houdt in dat je dus nooit het gras zult hoeven te maaien, noch is het nodig kunstgras te sproeien. Onkruid ontstaat hooguit een klein beetje aan de randen van de mat, maar veel kan dit niet zijn.