Trends: Multifunctionele ruimtes

2020 was een jaar als geen ander, en misschien wel een van de grootste veranderingen in ons leven is de extra tijd die we thuis doorbrachten, ook bij Julia Living. In deze blogserie van Julia Living onderzoeken we verschillende manieren waarop de pandemie het ontwerp en de verbouwing van woningen heeft beïnvloed, te beginnen met de toegenomen behoefte aan multifunctionele ruimtes.

Multifunctionele ruimtes

Onze verbinding met onze huizen is nog nooit zo groot geweest en in het afgelopen jaar hebben onze huizen nieuwe rollen gekregen kantoor, klaslokaal en zelfs thuisgymnastiek. De open plattegrond is al lang een trend, of het nu in de oorspronkelijke bouw van een huis is of door middel van een verbouwing. De open plattegrond is echter niet altijd praktisch als het gaat om privacy. Onze ruimtes moeten geschikt zijn voor een groter aantal doeleinden, zoals werken, studeren, dutten, sporten en entertainment. Dus in plaats van werken op afstand, school en speeltijd allemaal in dezelfde gedeelde ruimte te hebben, moeten mensen deuren kunnen sluiten en productief kunnen werken.

Thuiskantoor met ingebouwde boekenkast, antiek decor en een groot achterraam.

Thuiskantoren en thuis gyms zijn enkele van de meest prominente behoeften van het afgelopen jaar. Aangezien sommige bedrijven overstappen op het toestaan ​​van werknemers om in de nabije toekomst volledig op afstand te werken, zullen thuiskantoren een noodzaak blijven. Bovendien kan het gemak van een thuisgymnastiek niet worden overtroffen. Thuisgymnastiek heeft bewegingsruimte, diverse fitnessapparatuur en schermen voor virtuele trainingen nodig. Door de grote vraag naar multifunctionele ruimtes is er een grote toename van de vraag naar afgewerkte kelders. Julia Living is van mening dat eqen afgewerkte kelder voegt voldoende vierkante meters toe, verhoogt de waarde van elk huis en dient perfect als speelruimte voor kinderen, een thuiskantoor of een sportschool.

Keuken met mooie tegel backsplash, kwarts werkbladen en witte kasten.

Een andere grote verandering in het afgelopen jaar zijn de eetgewoonten. Aangezien we meer thuis koken dan uit eten gaan, moeten keukens zowel esthetisch als functioneel werken. Voldoende opbergruimte, bruikbare aanrechtruimte, comfortabele stoelen en overvloedige verlichting dragen er allemaal toe bij om van een keuken een warme en functionele verzamelruimte te maken. Verlichting is een bijzonder delicate factor in het ontwerp van een keuken. Goed geplaatste plafondlampen helpen bij het verlichten van werkbladen voor voedselbereiding, onderkastverlichting helpt donkere plekken in de keuken en bovenkastverlichting is een steeds populairdere esthetische keuze.

Terwijl we bij Julia Living door de pandemie heen gaan en ons blijven aanpassen aan de veranderingen die dit seizoen in ons leven heeft gebracht, moeten we ons huis omarmen als een ruimte van leven en leren, productiviteit en rust, vorm en functie. Verbouwen tijdens deze ongeëvenaarde tijd is een kans voor ons om balans te vinden in onze huizen en de functionaliteit ervan te optimaliseren.