Tips om je kleine slaapkamer beter in te richten

Wanneer je slaapkamer niet zo groot is maar je er toch graag verschillende meubels in kwijt wil is het verstandig om door verschillende technieken je kamer er ruimtelijker uit te laten zien. Omdat we je graag helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we in onderstaand artikel enkele tips gegeven die je gaan helpen om de ruimte in je kleine slaapkamer zo optimaal mogelijk te benutten. Een kleine slaapkamer betekent ook dat een verhuizer makkelijker je naar je nieuwe huis brengt. 

Meubels met dubbele functie 

Als je niet al teveel ruimte hebt in je kamer kan het extra handig zijn om te kiezen voor meubelstukken met een dubbele functie, zoals een boxspring met opbergruimte. Zo tover je het ene meubelstuk snel om in een ander item en bespaar je ruimte. Een bank kan bijvoorbeeld snel worden veranderd in een bed en een klein bureautje kan uitgeklapt worden tot een grotere tafel. Ook kun je voor een bed gaan met opbergruimte zodat je een minder grote kast nodig hebt. Multifunctionele meubels zijn dus echt zeer handig voor kleine kamers! 

Maak gebruik van lichte kleuren 

Door gebruik te maken van lichte kleuren ziet je kamer er al snel veel frisser en ruimtelijker uit. Verf je muren dus niet in een donkere kleur maar ga voor wit of bijvoorbeeld licht blauw. Vind je al die lichte kleuren maar een beetje saai? Zorg dan voor een mooi contrast door een paar donkerdere items in je kamer te plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld een mooi rond vloerkleed zijn of een paar kleine schilderijtjes. Houdt wel in gedachten dat te veel verschillende kleuren een kleine kamer er rommelig uit laten zien dus ga voor een paar kleuren die passen in hetzelfde kleurenpalet en blijf daar bij.  

Plaats mooie spiegels 

Door het plaatsen van spiegels lijkt je kamer meer diepte te hebben. Dit is super fijn want zo lijkt je kamer groter! Kies er daarom voor om een grote spiegel aan de muur te plaatsen en eventueel een paar kleine spiegeltjes op een kastje te zetten of boven je bed te bevestigen. Het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit! 

Leg de nadruk op de hoogte  

Bij het inrichten van een kleine kamer is het altijd een goed idee om de nadruk te leggen op de hoogte van de ruimte. Dit effect kun je creëren door bijvoorbeeld een smalle hoge kast tegen de muur te plaatsen. Het meest ideale zou zijn als deze kast ook open stukken heeft waardoor de wand achter de kast te zien komt. Hierdoor zal de kamer minder rommelig ogen en zal er meer rust worden gecreëerd.  

Ook is het verstandig om te kiezen voor gordijnen die tot aan de grond komen. Hierdoor lijkt het plafond namelijk hoger waardoor je kleine slaapkamer er ruimtelijker uitziet.  

Wij hopen dat je door middel van bovengenoemde tips je kleine slaapkamer snel kunt omtoveren tot een ruimtelijke plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Wil je meer adviezen of heb je opmerkingen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. WIj helpen je graag verder.