Spektakel van lampen

Spektakel van lampen

Een van de bijzonderste dingen die ik aan mijn trip naar Las Vegas heb onthouden, is het gegeven dat ik er op een avond was, onder een overdekte passage. Het was een winkelgebied waar ik verder niet zoveel mee had, maar de vriendin met wie ik was zei me dat er iets spectaculairs stond te gebeuren. Het werd steeds donkerder en ik begon me echt al af te vragen waarom we er waren. Dat zou me snel genoeg duidelijk werden overigens. Op een gegeven moment klonk er heel luide muziek, waar ik wel een beetje van schrok. De arcade die zich boven ons bevond begon ineens licht te geven, wel miljoenen led lampen flikkerden aan en uit en een patroon begon zich te vormen. Over de gehele lengte van de passage zagen we toen een heel schouwspel voor onze ogen afspelen. Er werd muziek gespeeld waarop eigen clips waren gemaakt met allerlei dingen uit de omgeving en alle lampen vormden een patroon van bewegende beelden, alles door elkaar heen. Nooit eerder zag ik zoiets zo meeslepend door de technologie gebeuren! In deze lichtstad zagen we dus een wel heel bijzonder spektakel van lampen.