Spa onderhoud verlengt de levensduur van je spa

Spa onderhoud

Iedereen met een eigen spa weet dat je deze goed moet onderhouden. Spa onderhoud verlengt de levensduur van je spa en kan daarmee hoge kosten voorkomen. Om lang plezier te houden van je spa, is regelmatig onderhoud essentieel.

Spa onderhoud verlengt de levensduur van je spa en geeft bacteriën geen kans

Spa onderhoud verlengt de levensduur van je spaOm prettig gebruik te maken van je spa is het belangrijk dat het water schoon en helder blijft. Dit voelt niet alleen schoner maar het is ook een stuk gezonder. Bacteriën getijen namelijk erg goed in vies water, zeker wanneer dit lekker warm is zoals in een spa. De bacteriën kunnen ervoor zorgen dat je ziek wordt dus dat wil je natuurlijk voorkomen. Spa onderhoud verlengt de levensduur van je spa en zorgt er ook voor dat je hier veilig en prettig gebruik van kunt maken.

Verschillende soorten onderhoud

SpaHet onderhoud van je spa bestaat uit verschillende onderdelen. Zo moet je zorgen dat de kwaliteit van het water goed is. Hiervoor kun je het beste de ph waarde en het chloorgehalte meten. Meestal wordt chloor gebruikt om bacteriën te doden en het water schoon en helder te houden. Hiervoor zijn speciale producten te koop voor waterbehandeling. Daarnaast is het belangrijk om de bak zelf goed te reinigen. Er zijn speciale reinigingsproducten te koop die de kunststofbakken weer mooi schoon krijgen. Het voordeel van producten die speciaal gemaakt zijn voor spa’s is dat ze de bak niet aantasten. Je kunt ook gebruik maken van een speciale zwembadstofzuiger. Die verwijdert alle vuil van de bodem en de wanden en in sommige gevallen zelfs helemaal automatisch. Daarnaast zijn de filters belangrijk voor het spa onderhoud. Reinig deze met speciale filterreiniger en zorg ervoor dat ze niet verstopt raken. Eens in de zoveel tijd moeten de filters vervangen worden. Hoe vaak dit nodig is, is afhankelijk van het type spa en de intensiteit van het verbruik.