Sedumatten

Hoe Sedummatten uw groendak kunnen helpen

Al jaren bestudeer ik de unieke schoonheid en functionaliteit van matten sedum matten. Onlangs kwam mijn man thuis met een prachtig exemplaar van een Sedummat uit ons plaatselijke tuincentrum. We wisten meteen dat deze specifieke plant een nieuwe release uit onze Sedum-collectie moest zijn en wisten toen meteen dat we dit een centraal punt in ons terras gingen maken. Het kostte wat moeite, maar ik geloof dat we onze allereerste Sedummat in onze tuin hebben. De belangrijkste zorg bij het overwegen van het planten van vegetatie op uw dak of in uw tuinen, zijn de beperkingen van de grootte en de onderhoudsbehoeften.

Verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren

Omdat sedummatten verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren, van hemelsblauw tot intens paars, voegen ze een artistieke flair toe aan ons landschap. Onze favoriete kleurencombinatie zou een mix zijn van diep paars met een lichtere tint blauw en soms oranje. De mat zou blauw/blauw piekerig groen beginnen en we hebben gekozen voor blauw/groen piekerig groen. De planten hebben het door de jaren heen zo goed gedaan dat we nu het hele jaar door kunnen genieten van deze prachtige sedummatten op zowel ons nieuwe terras als op onze twee Lanai tuinhuisjes. We hebben ontdekt dat serum zelfs in slechte bodemomstandigheden behoorlijk snel kan groeien. Onze eerste ervaring was eigenlijk het planten van onze eerste batch serum op een bestaand gazon.

Profiteren van een verhoogd plantbed

Door de jaren heen hebben we geleerd dat we echt kunnen profiteren van een verhoogd plantbed en hebben we ervoor gekozen om een ​​verhoogd plantbed te bouwen met Sedummatten. In tegenstelling tot een gewoon plantbed, is er geen onkruid om te trekken en gaan de wortels onder het oppervlak om voeding en ondersteuning te bieden. Hierdoor hoeven we geen onkruidverdelger toe te passen, hebben we het onkruid onder controle en hebben we veelal winterharde zaden geplant. We zijn erin geslaagd om onze tuinen vrij te houden van ongedierte, zodat we geen insecticiden meer nodig hebben.