Schimmel voorkomen met infrarood verwarming

schimmel

Schimmel heeft nadelige gevolgen voor je gezondheid en ook zien schimmelplekken er vies uit. Zo’n zwarte plek op de muur ruikt smerig en indien je de schimmel niet behandeld, kan dit problemen opleveren voor je gezondheid. Schimmels vinden hun weg naar binnen via open ramen of deuren en door middel van sporenelementen verspreiden ze zich. De sporen zijn op zoek naar een vochtig plekje, waar ze zich verder ontwikkelen tot schimmel. Overal waar vocht in huis is, kunnen schimmels ontstaan. Over het algemeen tref je ze vaak aan in de badkamer, keuken en slaapkamer.

Ventileren en verwarmen tegen schimmel

Het is noodzakelijk om je huis goed te ventileren en op een juiste manier te verwarmen, om zo schimmel te vermijden. Infrarood verwarming komt hierbij zeer goed van pas. Infrarood panelen zorgen namelijk voor een optimaal binnenklimaat met de correcte luchtvochtigheid. Deze ligt tussen de 40 en 60%. Met een infrarood paneel in de badkamer hou je de muren warm. Hierdoor kan er geen vocht in de muren vast blijven zitten. Een wandtemperatuur die hoger is dan de lucht temperatuur voorkomt beslagen ramen en schimmelgroei.

Infrarood werkt, anders dan conventionele verwarming, met stralingswarmte. De straling verwarmt rechtstreeks objecten en de muren. Hierdoor trekt het vocht weg en voorkom je schimmels in de badkamer en andere vochtige ruimtes. Dit heeft niet alleen een positief effect op je gezondheid, maar ook werkt de isolatie van de muren beter doordat de muren droog zijn. Een goed geïsoleerd huis verbruikt minder energie. Goed voor het milieu én je portemonnee.

infrarood paneel badkamer

Infrarood paneel in de badkamer

Een infrarood paneel badkamer? Wat is dat en wat zijn de verschillende voordelen. Niet alleen voorkom je de vorming van schimmel met infrarood verwarming, maar ook bespaar je zo veel ruimte. Je bevestigt het paneel namelijk aan de muur of het plafond. Ook zijn er speciale spiegelende infrarood panelen, waardoor je nooit meer last hebt van een beslagen spiegel na het douchen. Infrarood panelen geven infrarode warmtestraling af die comfortabel aanvoelt en de ruimte in een mum van tijd opwarmt. De thermostaat kan 2 tot 3 graden lager worden ingesteld dan bij een traditionele verwarming.