Raamdecoratie trends in 2022

Raamdecoratie werd altijd gezien als een object in je huis wat niet te veel mocht opvallen. De laatste jaren gebeurd er precies het tegenovergestelde in de moderne huizen! Raamdecoratie wordt steeds meer gezien als een statement dan als iets wat je weg kan denken in je huis. Stijlvolle zwarte houten jaloezieën en prachtige kleuren gordijnen zijn helemaal van deze tijd en geven je huis een extra accent. Maar waar let de consument tegenwoordig op? Is dat alleen het aanbod, of komt er nog meer bij kijken?

Duurzame materialen worden steeds populairder

Veel mensen die voor nieuwe raamdecoratie aan het kijken zijn, letten niet meer alleen op het soort bedrijf en het aanbod van de producten. Tegenwoordig zijn er steeds meer fabrikanten die duurzame materialen als bamboe gebruiken voor hun raamdecoratie. Bamboe is een snelgroeiende grassoort die door middel van verlijming aan elkaar geplakt.

Ook het recyclen van bijvoorbeeld petflessen om deze stof te hergebruiken voor het maken van raamdecoratie is erg populair. De consument zoekt de laatste jaren steeds meer naar materialen die het milieu zo min mogelijk belasten of producten van gerecyclede stoffen. 

Veel bedrijven hebben een ruim aanbod

We zien bij veel bedrijven dat het aanbod aan raamdecoratie steeds groter wordt. De bedrijven hebben verschillende designers lopen die altijd bezig zijn met het ontwerpen en maken van de meest creatieve raamdecoratie. Ook kijken de designers naar wat de consument vraagt en wat de trends zijn op dit moment. 

Doordat er zoveel verschillende bedrijven zijn die raamdecoratie aanbieden, is de concurrentie groot. Dit heeft een voordeel voor de consument, omdat de bedrijven constant aan het prijs-vechten zijn. Een ander voordeel voor de consument is dat er door het grote volume aan bedrijven, ook erg veel keuze is op de markt. Het is vast mogelijk om ergens op het wereld wijde web een bedrijf te vinden die aan jouw eisen voldoen! Kijk bijvoorbeeld eens naar de raamdecoratie van Poweredblinds.