Optimaliseer je woning in 2022

De meeste mensen wonen in een huis waarvan ze denken dat er niks meer aan kan en moet gebeuren. Als je eens kritisch naar je huis kijkt, zijn er altijd dingen die verbeterd kunnen worden. Met relatief kleine ingrepen kun je voor een kleine prijs veel doen. Bevorder op deze manier de veiligheid, gezondheid en schoonheid van je huis. In dit artikel geven we een paar handige tips. 

Veiligheid voorop 

  • Koop het liefst meubels die gemaakt zijn zonder giftige stoffen. Controleer ook goed of je bepaalde keurmerken en certificaten kunt zien. 
  • Een afzuigkap is er niet voor niets, zet deze aan tijdens het koken! Alle lucht die bij het bereiden van eten vrijkomt is niet goed.  
  • Let op producten met triclosan en triclocarban als desinfecterende stof. Deze stoffen zijn schadelijk en kunnen zitten in zeep, gezichtscreme, shampoo, body lotion enzovoort.  

Ventilatie en gezondheid 

  • Zorg voor een goede ventilatie. Met verse lucht kom je een heel eind voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Zorg voor een vaste doorstroom. 
  • Haal meer groen in huis. Het is wetenschappelijk bewezen dat groen in je huis goed is voor je gezondheid. Planten zuiveren de lucht en passen ook nog eens mooi bij verschillende soorten interieur.  
  • Het is een lastige, zeker in Nederland, maar houd je kelder zo droog mogelijk. Allerlei schimmels en bacteriën groeien goed in een vochtig klimaat. Een luchtontvochtiger helpt dit te voorkomen. 

Tips voor besparen 

  • In je huis zitten allerlei kieren en naden. Door hierop te letten en deze waar je ze bemerkt te dichten bespaar je op jaarbasis een som geld. Je hebt hier vaak ook geen grote huishoudelijke producten voor nodig. 
  • Benut het water van een wasmachine tot het maximale. Door niet telkens een klein beetje te wassen met dezelfde hoeveelheid water. Hoe meer was je met het water kunt wassen, hoe beter. 
  • Tot slot wil ik meegeven om eens te kijken naar de mogelijkheid voor zonnepanelen. Dit is een langetermijn investering, maar wel een die de moeite waard is. Je kan je kosten na 10 jaar terugverdienen. 

 
Benieuwd geworden? Bekijk vandaag nog wat je kunt veranderen aan je huis. Er zijn waarschijnlijk meer maatregelen te nemen dan je denkt. Voor meer informatie en tips over je woning en inspiratie voor je interieur kan je eens kijken op interwonen.