Maak gebruik van goede betonpoeren

Of je nu een paaltje voor een verkeersbord in de grond wilt slaan of dat je juist een hele zware constructie in elkaar wilt zetten, het plaatsen van een betonnen poer is zeer cruciaal om dit op een goede en professionele manier te doen. Je betonpoer is letterlijk de fundering van je bouwwerk: je verdeelt hiermee het gewicht zodat de druk verminderd. Het is zeer belangrijk om goede poeren te gebruiken, omdat anders je bouwsel kan gaan verzakken. Maar waar moet je allemaal op letten als je gebruik wilt maken van een betonpoer? Hierbij een overzicht om dit cruciale onderdeel van je bouwproject zo goed mogelijk te gebruiken.

1. Bouwplan

Voordat je aan de slag gaat moet je een goed bouwplan hebben. Hier moet je al goed onderzoek gedaan hebben naar hoe zwaar je bouwsel gaat worden en of de onderlaag waar het op rust het gewicht wel aankan. Je betonpoer kies je op basis van hoeveel je het gewicht wilt kunnen verdelen om verzakking te voorkomen. Bestel daarom nooit van tevoren al een betonpoer, want het kan zo zijn dat je de verkeerde hebt.

2. Wat voor project

De diameter van je betonpoer is afhankelijk van je bouwproject. Als je een huis gaat bouwen, dan kan deze diameter enkele meters groot zijn. Sla je alleen een paal in de grond, dan heb je aan een kleine poer genoeg. Koop geen onnodig grote poer als je aan een kleine genoeg hebt, dit bespaart enorm op je kosten.

3. Wat voor poer

Je hebt ook verschillende poeren voor verschillende projecten. Zo heb je poeren met een gat erin voor bijvoorbeeld hekwerk of poeren waar meerdere schroefdraden aanzitten. Als je deze extra benodigdheden kan gebruiken bij je project, waarom zal je dat dan niet doen?

Elke betonpoer voldoet aan de kwaliteitseisen, maar niet elke poer is voor elk project bruikbaar. Check eerst welke poer je nodig hebt en beknibbel hier niet op. Betonpoeren worden al voor een degelijke prijs geleverd, maar alsnog is de investering essentieel om jouw project te doen slagen.