Kunstgras leggen om je tuinonderhoud makkelijker te maken

Op internet vind je verschillende specialisten op het gebied van kunstgras leggen. Zelf kunstgras leggen is niet heel moeilijk, maar vergt wel enige vaardigheid en ervaring. Je kunt bijvoorbeeld in een situatie komen, waarbij de ondergrond niet egaal blijkt te zijn. Als gevolg hiervan zullen er bobbels in de kunstgrasmat ontstaan, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. De kans bestaat dat mensen struikelen over de hobbels! Ook kan de waterafvoer op het kunstgras bemoeilijkt worden, als de kunstgrasmatten niet goed worden gelegd. Reden genoeg om hier een gespecialiseerde partij voor in te schakelen.

Kunstgras leggen begint echter bij het bepalen van je wensen. Je kunt voor goedkoop kunstgras kiezen om de renovatie van je tuin niet te duur te maken. Dit wordt echter afgeraden, omdat goedkoop kunstgras over een langere termijn een dure keuze kan worden.

Nadelen van goedkoop kunstgras leggen

Goedkoop kunstgras leggen heeft als voornaamste nadeel, dat dit materiaal vaak veel ruwer is. Het vergroot de kans op schaafwonden als je kinderen of anderen op het kunstgras vallen. Daarbij wordt bij de productie van goedkoop kunstgras vaak gebruik gemaakt van zware metalen en materialen als lood. Een regelmatige blootstelling aan deze materialen kan schadelijk zijn. Daarbij zijn de materialen bepaald niet goed voor het milieu.

Dit verklaart waarom aanbieders van kunstgras aanraden om altijd voor kwalitatief goed kunstgras te kiezen. Laat je vooraf adviseren over het type kunstgras wat het beste aansluit op de toepassing van het kunstgras die je voor ogen hebt.