Kies voor een metalen tuinhek voor een professionele afrastering

metalen hek

Als er gezocht wordt naar een geschikte omheining voor in de tuin, zijn al snel verschillende soorten te vinden. Denk hierbij aan een houten schutting of een hekwerk. Elke soort heeft zo zijn aspecten die bij het maken van een beslissing belangrijk kunnen zijn. Een van de redenen om een hekwerk te plaatsen om je tuin is privacy. Ook biedt een schutting of een hekwerk om de tuin heen veiligheid, waardoor bijvoorbeeld kinderen niet vrij de weg op kunnen. Maar wat is het verschil tussen een schutting en een hekwerk en welke soort hekwerken zijn populair?

Verschil schutting en hekwerk

In vergelijking met een schutting, kan door een hekwerk heen worden gekeken. Naast het feit dat een hekwerk ervoor zorgt dat bijvoorbeeld kinderen niet vrij de weg op kunnen, dient een hekwerk ervoor om het erfgoed goed af te kunnen scheiden van het erfgoed van een ander. Door middel van planten en struiken kan de mate van inkijk worden verminderd. Meestal is een hekwerk gemaakt van metaal en een schutting vaak van hout of kunststof. Verschillenden bedrijven bieden hekwerken en schuttingen aan. MT Hekwerken bijvoorbeeld is een expert in hekwerken (https://www.mthekwerken.nl/). 

Hekwerken

Een hekwerk is dus een mogelijke omheining. De populaire hekwerken zijn:

  • Kastanje hekwerk: Dit hekwerk een goedkope en duurzaam. Dit is een houten hekwerk en geeft een landelijke sfeer.
  • Gaas Hekwerk: Dit hekwerk is ook vrij goedkoop en is een adequaat om een tuin af te bakenen. Door het gaas is de mate van inkijk groot. Het gaashekwerk kan laten worden begroeid.  
  • Spijlen Hekwerk: Dit hekwerk bestaat uit verticale metalen staven. Dit is een stevig hekwerk. Meestal worden de randen van de metalen staven afgewerkt tot een punt rand voor extra veiligheid.
  • Sier Hekwerk: Dit hekwerk is een elegante versie van het spijlenhekwerk. Door de elegantie ervan, past dit hekwerk mooi als tuinomheining.Voor een tuinhek metaal kopen kan dit een optie zijn.