Keukenblokken: stel zelf jouw droomkeuken samen

Keukenblokken: stel zelf jouw droomkeuken samen

Keukenblok samenstellen in 3 simpele stappen

Iedereen droomt van een droomkeuken, maar hoe ziet deze er eigenlijk uit? Wanneer je er één samen gaat stellen zie je al snel door de bomen het bos niet meer, door de vele mogelijkheden die er zijn. Het basisprincipe is gelukkig heel simpel. Zie alle verschillende opties als bouwstenen die je naar wens toe kunt voegen. In dit artikel lopen we de 3 stappen voor het samenstellen van het perfecte keukenblok met je door.

Wat is een keukenblok?

Om te beginnen, wat is eigenlijk een keukenblok? Een keukenblok is een meubelstuk dat bestaat uit een gootsteen, eventueel een kookplaat en verschillende kasten voor opslag van keukengerei, serviesgoed of levensmiddelen. Keukenblokken zijn verkrijgbaar in tal van verschillende formaten en indelingen en kunnen op maat worden gemaakt voor jouw woonsituatie en persoonlijke stijl. Er bestaan een aantal populaire soorten keukenblokken, zoals het rechte keukenblok, hoekkeukenblok en een L-vormig keukenblok.

Stap 1: Wat moet er echt in je keuken zitten?

Maak een lijstje van alle keukenapparatuur die je nodig hebt. Een stoomoven, elektrische kookplaat met ingebouwde afzuiging of een Quooker misschien? En vervolgens van het benodigde werkoppervlak en de opbergruimte. Als je dat helder voor ogen hebt, weet je hoeveel keukenblokken je nodig hebt en kun je gaan puzzelen met de indeling.

Stap 2: Welke vorm moet je keuken hebben

Nu je weet wat er allemaal in je keuken moet zitten, ga je bekijken waar je het allemaal kwijt kunt in de beschikbare ruimte. Kies de meest handige opstelling voor de beschikbare ruimte.

Stap 3: Het uiterlijk van je keuken

Tot slot het gedeelte waar het voor een groot deel om draait: het uiterlijk van je keuken. Er zijn veel verschillende keukenstijlen beschikbaar. Landelijk, modern en industrieel om maar eens een paar populaire stijlen te noemen.

Zelf aan de slag

Het samenstellen van het perfecte keukenblok is een leuk en creatief proces. Door je wensen zorgvuldig af te wegen, stel je de ideale keuken samen. En pas je het keukenblok aan al je wensen aan op het gebied van apparatuur, opbergruimte en stijl.