Hoe sluit je een energiecontract af?

energiecontract afsluiten

Wil je een energiecontract afsluiten? Wat komt daar bij kijken en hoe doe je dit exact? Iedere huiseigenaar heeft energie nodig om de dagelijkse klussen te voltooien of te ontspannen. Bijvoorbeeld voor het draaien van een wasje, op inductie koken of voor het kijken van tv. Maar hoe sluit je een energiecontract af?

Online een energiecontract afsluiten

Je vast wel een iemand aan de deur hebt gehad die je een energiecontract probeert te verkopen. Dit gebeurt nog steeds, maar wel steeds minder. Tegenwoordig worden de energiecontracten grotendeels online afgesloten. Hierin hebben consumenten veel meer overzicht en kunnen zich op hun eigen tempo inlezen. Het afsluiten van een energiecontract kun je doen via de website van de energieaanbieder of via een vergelijkingssite. Hieronder sommen wij een aantal punten op die belangrijk zijn en handig zijn bij het maken van je definitieve keuze

De soort stroom

Je kunt overal stroom afnemen, maar toch levert de ene partij andere soort stroom dan de andere partij. Zo kan de prijs lager zijn bij aanbieder A doordat deze bijvoorbeeld grijze stroom levert. Hecht jij toch meer waarde aan groene stroom, dan zou je misschien eerder geneigd zijn om voor aanbieder B te kiezen.

Het maandbedrag

Van tevoren spreek je met je energieleverancier een maandbedrag af. Elke maand betaal je dit bedrag, met als doel dat dit dekkend is voor de gebruikte energie. Aan het einde van het jaar wordt er gekeken of er meer of minder energie is gebruikt dan er aan de hand van het maandbedrag geïncasseerd is. Op basis hiervan zal de gebruiker geld terugkrijgen of juist moeten bijbetalen. Daarom is het ook belangrijk om van tevoren een zo precies mogelijke inschatting hiervan te maken, zodat je niet voor deze verrassingen komt te staan!

Bereikbaarheid van de klantenservice

Er zijn niet heel veel dingen die fout kunnen gaan bij het afnemen van energie, maar de kans bestaat altijd dat je een vraag hebt die moet worden behandeld. Vaak is dit een vraag over facturatie of betalingen. Het is dan ook handig dat de onderneming een klantenservice afdeling heeft die makkelijk te bereiken is als er zich wel problemen voordoen.

energiecontract afsluiten

Het proces van afsluiten

Het daadwerkelijk afsluiten van het energiecontract is vaak simpel. Je doorloopt hierin het inschrijfformulier en vult hierin het verbruik en het desbetreffende adres in. Vervolgens krijg je per mail een bevestiging van de overeenkomst en de gemaakte afspraken.

Op zoek naar een betrouwbare energieleverancier?

Ben je alweer toe aan overstappen en op zoek naar een betrouwbare energieleverancier? Dan ben je bij Engie aan het goede adres. Engie is één van de grotere energie aanbieders van Nederland en een grote leverancier van duurzame groene stroom.