Hoe krijg ik minder insecten in mijn huis?

hor

Ongedierte willen we niet in huis hebben en daarom moeten ze ook bestreden worden. Het zijn vervelende beestjes die niet hygiënisch zijn. Ongedierte noemen we beestjes waarmee we niets te maken willen hebben. Er zijn er die ziektes verspreiden en dat wil je zeker niet hebben. Bij ongedierte in huis kun je denken aan wespen, muggen, vlooien, mieren, kakkerlakken, muizen, bedwantsen, houtwormen, pissebedden, vliegen, ratten, schimmels en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Je kunt, wanneer je ongedierte in huis hebt, proberen ze zelf te bestrijden. Mieren kun je bijvoorbeeld vangen met een lokdoosje. Zo is er voor ieder soort ongedierte wel een middel in de handel dat ingezet kan worden.

hor

Vliegend ongedierte

Iedereen heeft er wel ervaring mee dat muggen op je slaapkamer bijzonder hinderlijk kunnen zijn. Nu kun je vooraf spuiten met een middel tegen de muggen, maar je kunt beter preventief te werk gaan. Je wilt tijdens de zomermaanden graag frisse lucht op je slaapkamer. Dat kun je bereiken door een hor kopen. Een hor kopen, moet je goed vooraf bekijken. Een hor dat je aanschaft, moet precies in het raam passen waarvoor je het wil gebruiken. Een hor moet geen naden vertonen, omdat daar anders alsnog de muggen langs naar binnen komen. Door gebruik te maken van een hor kun je tijdens de nachtelijke uren het raam gewoon openlaten. De vliegende insecten kunnen dan toch niet naar binnen.

Een professionele ongediertebestrijder

Het kan zijn dat je ongedierte in huis hebt waar je niet blij van wordt. Je hebt er zelf al veel aan gedaan, maar je komt er niet van af. Dat is dan het moment om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Zij komen eerst langs om de situatie op te nemen. In veel gevallen komt ongedierte door achterstallig onderhoud of vochtoverlast. In enkele gevallen moet de woning voor enkele dagen verlaten worden. Wanneer de woning is verlaten, zullen ze de woning inspuiten met een schadelijk giftig middel. Voordat je weer terug in woning kan, wordt de woning ontsmet en het aanwezige gif verwijderd. Daarna kun je er weer veilig wonen zonder ongedierte.