Hoe kies je een kluis?

slotenmaker Arnhem

Het is vrij moeilijk om een kluis te kiezen, want er zijn er zoveel. Een kluis is niet iets wat gemakkelijk te veranderen is: je moet het de eerste keer bij het juiste eind hebben. Daarom helpen we je in deze blog met het kiezen van een kluis. Vaak kan een slotenmaker Arnhem je hier ook over adviseren. Hij of zij weet alles van veiligheid af, en meestal ook van kluizen. 

Grootte

Wanneer je besluit een kluis te kopen, is dat eerst nogal intimiderend. Kluizen zijn groot, zwaar en duur, nietwaar? Dus kiezen mensen meestal een kleine kluis gewoon om gerustgesteld te zijn. En krijgen er spijt van. Dit is een veelgemaakte fout. Niet omdat je per se de grootste kluis nodig hebt die er is. Je zult je kluis namelijk zo nuttig en praktisch vinden dat je er uiteindelijk veel spullen in zult stoppen en je zult snel een grotere willen. 

slotenmaker Arnhem

Soort kluis

Je zult ook een soort kluis moeten kiezen. Neem bijvoorbeeld een mechanische kluis. Het belangrijkste voordeel is de weerstand tegen vochtigheid. Je kunt een mechanische kluis bijna overal plaatsen, zelfs in een vochtige ruimte. Je hoeft geen batterijen te vervangen. 

Maar als je de kluis met veel gebruikers wilt gebruiken, moet je veel kopieën van de sleutel hebben. Ook een elektronische kluis is een optie. Je hoeft geen sleutel te verbergen of reservesleutels te kopen. Toch is een elektronisch slot soms moeilijk te gebruiken. Vermijd in ieder geval de installatie van een elektronische kluis in een vochtige ruimte, want elektronica en vocht gaan niet goed samen. Kies ten slotte altijd een kluis waarvan je de batterijen van buitenaf kunt vervangen. 

Ook een vingerafdruk kluis is een optie. Net als bij elektronische sloten hoef je geen sleutel te verbergen of reservesleutels te kopen. Als je kijkt naar de nadelen moet je de nadelen van elektronische sloten nemen en daar het volgende aan toevoegen. Een vingerafdruklezer moet van goede kwaliteit zijn. Anders zul je hem niet kunnen openen, niet betrouwbaar kunnen openen of iemand anders zal hem kunnen openen. Een vingerlezer van goede kwaliteit scant gewoonlijk je vingerafdruk en voelt de bloeddruk om manipulatie of geknoei te voorkomen.