Het onderhouden van een waterontharder

uniqe waterontharder

Het onderhouden van een waterontharder

Zo onderhoud je een waterontharder

Heeft een waterontharder onderhoud nodig? Het simpele antwoord op deze vraag is: ‘ja’. Als je een waterontharder hebt, dien je deze jaarlijks te onderhouden. Hoe je dit doet? Het onderhouden van een waterontharder leggen we in dit blog uit aan de hand van enkele stappen. Lees snel verder.

Stap 1. Meten van de waterhardheid

Om zeker te weten dat je waterontharder goed werkt, moet de hardheid van je water opgemeten worden. Is het water te hard? Dan is er inderdaad onderhoud van je waterontharder nodig. De waterontharder werkt dan namelijk onvoldoende.

Stap 2. Controle onderdelen en reiniging

In deze stap controleer je de onderdelen van de waterontharder. Het is uiteraard belangrijk dat alle onderdelen nog goed werken. Hier controleer je de kleppen, injectoren en de filter. Werkt iets niet meer naar behoren of is het onderdeel simpelweg kapot? Dan moet je het vervangen.

Stap 3. Waterontharder ontsmetten

Om te voorkomen dat er bacterievorming plaatsvindt moet je je waterontharder desinfecteren. Hierbij is het belangrijk dat je ook de harsen reinigt. Let op, want er zijn waterontharders waarbij dit niet nodig is.

Stap 4. Zoutreservoir schoonmaken

Het zout speelt een essentiële rol in de werking van een waterontharder. Het zout zorgt ervoor dat de verzadigde harsbolletjes kunnen regenereren. Helaas is het mogelijk dat het zo aankoekt. Door het zoutreservoir regelmatig schoon te maken, voorkom je dit.

Stap 5. Waterontharder opnieuw afstellen

Voor de garantie van een goed werkende waterontharder, moeten alle onderdelen goed afgesteld zijn op elkaar. Let hierbij vooral erop dat het zoutverbruik op de juiste manier is afgesteld.

Meer weten

Met dit stappenplan kun je aan de slag met het reinigen van je waterontharder. Heb je er nog geen en ben je geïnteresseerd? Bekijk dan eens het mooie aanbod van Unique Waterontharders. Heb je nog vragen over dit blog? Stel ze gerust via ons contactformulier.