Graszoden kopen voor je tuin

Een aanhanger huren, rollen graszoden tillen naar de auto en het vervolgens thuis allemaal weer uitladen. Graszoden kopen kan tegenwoordig namelijk eenvoudig en snel online. Dit scheelt een hoop tijd en een hoop werk. Natuurlijk moeten de graszoden thuis nog wel gelegd worden. Maar geen zorgen, dit is heel eenvoudig.

Graszoden kopen online

Wanneer je ervoor kiest om graszoden online te kopen, is het belangrijk om er goed op te letten dat je verse graszoden krijgt. Als de zoden langer dan 24 uur voor de levering zijn gesneden, verliezen de graszoden hun kwaliteit. Online graszoden kopen is eenvoudig en het wordt snel geleverd. Vaak komt het rechtstreeks van de teler, waardoor het dus vers is en de juiste kwaliteit behoudt. Doordat de graszoden vers geleverd worden, zijn ze na bestelling vaak ook de volgende dag al in huis. Ze worden aan de deur geleverd waardoor jij de graszoden, na de juiste voorbereiding, direct in de tuin kunt leggen. Ook een fijne bijkomstigheid, is dat graszoden relatief goedkoop zijn omdat ze rechtstreeks van de teler komen. Met online graszoden kopen kun je dus gelijk genieten van jouw tuin en het is ook nog eens goed voor de portemonnee. 

Perfect grasveld 

Mensen kiezen steeds vaker voor graszoden kopen in plaats van zelf gras zaaien. Graszoden hebben namelijk meer voordelen in vergelijking met het zelf zaaien van een grasveld. Wanneer je ervoor kiest om zelf gras te gaan zaaien, ben je van veel zaken afhankelijk. Zo zit er vaak onkruid in de weg, zit het weer regelmatig tegen (zowel te droog als te nat) en er zijn regelmatig vogels die de zaadjes uit de tuin pikken. Graszoden zijn kant en klaar en als je de zoden legt op een goede dag, heb je geen last van al deze risico’s. Natuurlijk is er nog een voordeel en dat is dat je bij graszoden gelijk kunt genieten van je grasveld. Bij het zelf zaaien van gras, zie je pas na lange tijd het gewenste resultaat. Kies je voor graszoden, dan kun je gelijk genieten van jouw nieuwe tuin. Tot slot zijn graszoden sterk en perfect voor achtertuinen waar druk gespeeld wordt door de kinderen. 

Handig om te weten

Bij het graszoden kopen is het verstandig om het juiste moment te kiezen. Graszoden worden vers geleverd en het wordt dan ook aangeraden om deze binnen 18 uur na de levering te leggen. Je kunt de graszoden het beste leggen aan het begin van het groeiseizoen, bij warm weer al vanaf maart. Wanneer je de graszoden graag in de zomer wilt leggen, is het verstandig om een dag met wat bewolking te kiezen. Zowel bij warm als koud weer moet er altijd goed gesproeid worden na het aanleggen van de graszoden. Het wordt aangeraden om de graszoden niet te leggen bij vorst of extreme hitte. Het leggen van graszoden vraagt om wat voorbereiding, maar wanneer dit is gelukt kunnen de graszoden eenvoudig en snel worden gelegd. 

Houdt het weerbericht in de gaten en kies voor jou het juiste moment om de graszoden te laten bezorgen door Pionier graszoden, zodat jij op een gewenst moment aan de slag kunt met het aanleggen van jouw droomtuin.