Geschiedenis van dekbedovertrekken

dekbedovertrek

Een overtrek voor je bed bestaat al best wel lang. Een van de grootste redenen van het gebruiken van een dekbedovertrek is zodat we ons dekbed niet vies maken. Ook kan je tegenwoordig in veel kleurtjes en printjes kopen. Zo kun je je kamer helemaal stijlen met een bijpassende overtrek. Al meer dan 100 jaar verkoopt Walra dekbedden. Vroeger bracht walra de meest mooie collectie zo bij je aan de deur. Sinds 1973 is Walra hét merk voor voor veel verschillende soorten beddengoed. Iedere dag komt Walra weer met de beste ideeën om hun ruime assortiment uit te breiden. Walra gaat altijd voor de hoogste kwaliteit. 

Opgericht in 1873 voor de allermooiste momenten

Al ruim een eeuw verblijden wij iedereen dagelijks met de kwalitatieve producten van Walra. Ooit waren er niet veel bedrijven die producten deden verkopen in beddengoed. Toen die tijd was Walra echt niet meer weg te denken. Walra was het merk voor linnenuitzet: de beste kwaliteit die een leven lang mee kon gaan. Die ervaringen en kenmerken die hebben ze nog steeds. Dagelijks worden er nog steeds genoeg producten besteld bij Walra.

Duurzaam katoen met Walra Remade Cotton

Walra zou als het aan hun ligt voor altijd blijven bestaan. Maak daarom kennis met onze duurzame Walra Remade Cotton lijn. Dit is een comfortabele, gerecycled, en zeer kwalitatieve collectie van Walra. Dat wordt ook wel sustainable softness genoemd. De collectie is Oeko-tex gecertificeerd, en draagt het REMO key keurmerk met zich. Dit bestaat diverse kleuren handdoeken, dekbedovertrekken, dekbedden, bad handdoeken, gastendoekjes en washandjes. Het katoen zorgt ervoor dat het dekbedovertrek vocht goed opneemt, ademt en relatief soepel valt. De polyester zorgt er voor dat het overtrek vrijwel strijkvrij is en de kleur goed vasthoudt. 

dekbedovertrek

Verschillende soorten dekbedovertrekken

Iedereen in Nederland heeft tegenwoordig wel een dekbedovertrek om zijn of haar bed liggen. In deze subkop staan een paar soorten overtrekken. De meeste worden gemaakt van katoen. Maar dit is niet altijd het geval. Wist je namelijk dat je bij het produceren van katoen ook Satijn, Percal, Twill, en flanel vrij krijgt bij het garen van de plant. Toch krijgen deze materialen een andere naam, omdat de kwaliteit , het gevoel en de warmte ook anders is. Wat precies het verschil tussen alle soorten is ga je hieronder lezen:

Katoen:

  1. Allereerst wordt katoen veel geproduceerd, waardoor de prijs betaalbaar is. Een katoenen dekbed is dus over het algemeen relatief goedkoop. De prijs hangt samen met de kwaliteit: hoe meer garen er wordt gebruikt, hoe hoger de kwaliteit.
  2. Daarnaast is katoengaren een natuurproduct, waardoor het goed ademt. Dit zorgt ervoor dat katoen goed vocht opneemt, wel zo prettig tijdens je slaap!
  3. Ook blijft katoen koel en fris aanvoelen. Fijn voor als je het snel warm krijgt of voor tijdens de zomer bijvoorbeeld.

Katoen Satijn: Het verschil tussen een dekbedovertrek van katoen en een dekbedovertrek van katoen satijn zit in de manier van weven. Bij katoen satijn wordt het garen dichter op elkaar geweven dan bij gewoon katoen. Hierdoor ontstaat de fijnst mogelijk kwaliteit.