Feiten over de vlag van de Europese Unie

Er zijn over de hele wereld heen, heel erg veel verschillende soorten vlaggen. Dit soort vlaggen kun je bijvoorbeeld kopen bij websites zoals https://www.bosvlaggen.nl/. Er is ook een vlag die Europa representeert. Dit is de vlag voor de Europese Unie. Deze vlag heeft een donkerblauwe kleur. Hierop staan twaalf gouden sterren in een cirkel. Deze gouden sterren hebben een betekenis. Ze staan namelijk voor de idealen die de Europese Unie heeft. Onder deze idealen vallen eenheid, solidariteit en harmonie tussen alle volkeren van Europa. Het kan zo zijn dat je helemaal geen idee hebt hoe de Europese vlag is ontstaan. Daar lees je hier meer over!

De geschiedenis van de vlag

De vlag voor de Europese Unie, is ontstaan in 1955. De Raad van Europa besloot toen namelijk dat er een vlag gebruikt moest gaan worden voor Europa. Op deze manier konden namelijk alle idealen van Europa in een symbool omgezet worden. Hierdoor is er namelijk een goed beeld dat laat zien waar de Europese Unie voor staat. Wanneer je zelf een Europese Unie vlag wilt hijsen, kun je een goede vlaggenmast kopen. De geschiedenis van de vlag is in ieder geval erg interessant. Je kunt namelijk veel leren van deze geschiedenis. 

De keuze voor hoe de vlag eruit ziet

Het uiterlijk van de vlag is al eerder genoemd. De vlag heeft namelijk een mooie donkere en blauwe kleur. Hierop staat een cirkel met gouden sterren. Al deze sterren hebben een eigen ideaal dat hierbij hoort. De idealen zijn bijvoorbeeld eenheid, solidariteit en harmonie. Dit is hoe de Europese Unie Europa graag voor zich ziet. De vlag van de Europese Unie is dus zeker een heel erg interessant en mooi symbool. 

Er zijn dus erg veel interessante feiten waar je over kunt leren wanneer je naar de vlag van de Europese Unie kijkt!