Een vriend gaat verhuizen

Woonwinkel Rijssen 3

Een vriend van mij, Harold heet hij, heeft kort geleden een huis gekocht. Ik ken hem van de middelbare school een ben hem sindsdien niet meer uit het oog verloren. Hij heeft nu een vrouw en kinderen en wil daarom wat ruimer gaan wonen. Hij zit nu midden in het verhuisproces en daardoor spreek ik hem de laatste tijd minder, maar eergisteren heb ik hem gelukkig nog kunnen zien. Hij vertelde mij welke handelingen er allemaal  bij het kopen van een huis komen kijken. “Zo ben je vaak erg lang bezig met het kiezen en ontwerpen van het interieur”, zei hij, “ik heb inmiddels gekozen, ik ga mijn interieur laten ontwerpen door woonwinkel rijssen.”

Grote verschillen in levensstijl

Ik vind het altijd leuk om te luisteren naar de verhalen die hij vertelt over het proces en daarbij denk ik dan ook graag mee. Hij vertelt dan over hoe lastig het is om een verhuizing te plannen als je een fulltime baan hebt. Ik kan mij daarbij nog niets voorstellen. Ik zelf werk nog parttime en woon in een studentenflat aan de rand van Amsterdam. Wat dat betreft kunnen onze levens niet méér van elkaar verschillen, maar toch zijn we beste vrienden. Hij is al een vader die zijn gezin moet onderhouden, terwijl ik nog elke avond aan het feesten ben.

Het verhuisproces

We spraken die dag nog een tijd over dingen van vroeger. Op een gegeven moment vroeg hij: “en jij? wanneer ga jij een gezin starten en een huis kopen? ga je dan ook naar woonwinkel rijssen voor je interieur?”. “Ik weet het nog niet”, zei ik, “op een gegeven moment ga ik dat vast wel doen”. Eerlijk waar, dacht ik, ik zou het geweldig vinden om dat te doen, maar nu is het daar nog geen tijd voor. Ik ben tevreden hoe mijn leven er nu uitziet.