Een gerookt eiken vloer is bijzonder mooi.

Gerookt eiken vloer

Tegenwoordig worden er steeds vaker gerookte eiken vloeren gebruikt als vloerbedekking. Dat komt vooral, omdat een gerookt eiken vloer mooi is en belangrijke voordelen biedt vergeleken met vloerbedekking. Wanneer er op een vloerbedekking wat gemorst wordt, is dat vaak moeilijk om schoon te maken, maar bij een houten vloer is dat een fluitje van een cent.

Gerookt eiken vloer

Wat is een vloer die van gerookte eiken planken is gelegd?

Als je een eiken vloer wil hebben dan zul je ook de gerookte en dubbel gerookte eiken vloer tegenkomen. Een gerookte eiken vloer is donkerder gemaakt door een chemisch proces. Bij het chemische proces dat gebruikt wordt om de eiken planken donkerder te maken zal de ammoniak, dat gebruikt wordt, een reactie aangaan met het looizuur dat in het eikenhout aanwezig is. Het chemische proces vindt in een afgesloten ruimte plaats. De eikenhouten planken worden in die ruimte blootgesteld aan de vochtige dampen van ammoniak. Hoe langer het proces in de afgesloten ruimte duurt, hoe donkerder de eikenhouten planken worden. Er zijn maar weinig houtsoorten die een dergelijke chemisch proces kunnen ondergaan. Dat komt omdat de meeste houtsoorten geen of te weinig looizuur bevatten.

Gerookt eiken vloer

Het onderhoud van een eiken vloer.

Door het eikenhout met het chemisch proces donkerder te maken zal er een vloer ontstaan die een levendige uitstraling heeft. Omdat niet iedere plank evenveel looizuur bevat, zal iedere plank anders zijn. Zo’n vloer kan zowel in een woonkamer gebruikt worden die klassiek is ingericht of juist modern. Het zijn mooie vloeren die chique aandoen. De vloeren kunnen zeer lang meegaan. Ondanks dat er praktisch geen slijtplekken in komen kan het toch voorkomen dat ze opgeschuurd en na behandeld moeten worden. Laat deze werkzaamheden over aan de vakman. Hij weet namelijk precies wat er gedaan moet worden om de vloer er weer als nieuw uit te laten zien. Voordat je de gerookte eiken vloer aanschaft is het belangrijk je goed te laten voorlichten. Ga daarvoor naar de website www.knulsthoutenvloeren.nl. Ze zullen je graag met raad en daad bestaan, voordat je tot de bestelling overgaat.