Defecte warmtewisselaar wordt vervangen

heat-recovery-cores_recair (1)Defecte warmtewisselaar wordt vervangen

Ik zit hier heerlijk in de tuin, en dat allemaal dankzij de warmtewisselaar. Je zal nu wel denken, kom leg uit, wat is dit voor een raar oorzaak en gevolg verhaal? Mee eens! Ik zal bij het begin beginnen. Enkele dagen geleden begon de hittegolf in Nederland toe te slaan, en dat is ook het moment dat men aan de airco en het luchtsysteem begon te rommelen. Nou was ik er zelf op het bewuste moment niet bij maar het schijnt dat het systeem iets van wat klonk als een plofje heeft gemaakt en daarna voorzichtig is uitgegegaan. Toen ik van het toilet terug kwam hoorde ik van anderen dat er wat was, maar ik heb er verder geen aandacht aan besteed. Binnen enkele minuten echter, merkten wij met z’n allen dat er iets niet goed ging met de warmtewisselaar. Ditmaal zat het ‘m niet in een geluid of iets dergelijks maar werd het ons pijnlijk duidelijk dat het effect van een defecte warmtewisselaar wel eens zou kunnen zijn dat het in de normaal verkoelde ruimte ineens een stuk warmer wordt. Dat hebben we geweten inderdaad! Binnen no time was het echt niet meer te houden binnen. Moet je nagaan wat een enorm verschil zoiets kleins als de warmtewisselaar kan beïnvloeden. Wij werden in ieder geval na een poosje naar buiten gedirigeerd want binnen was het echt niet meer te houden. Toen bleek dat het probleem niet direct opgelost kon worden zei mijn baas ons naar de afspraken te gaan die we hadden of anders toch maar in de aula of buiten te gaan zitten. De volgende dag kregen we het bericht te kijken of we zoveel mogelijk thuis konden doen en die mogelijkheid heb ik niet aan me voorbij laten gaan natuurlijk. Dus nu zit ik lekker in de achtertuin te genieten/werken!