De voordelen van PVC-vloeren: 5 trends die u moet kennen

Als het op vloeren aankomt, is PVC de perfecte optie voor iedereen die een onderhoudsarm materiaal wil dat zowel in commerciële als residentiële toepassingen kan worden gebruikt. PVC is niet alleen eenvoudig te installeren, maar biedt ook tal van voordelen, zoals waterdichtheid, slipvastheid en een lange levensduur. Met zoveel voordelen is het geen wonder dat PVC vloeren steeds populairder worden. Hier zijn vijf van de meest populaire trends in PVC vloeren waarvan u op de hoogte moet zijn.

Breed patroon 

Vloeren met een breed patroon zijn de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege hun moderne look en feel. In tegenstelling tot traditionele houten planken die 3-5 cm breed zijn, kunnen de bredere planken wel 8 cm of breder zijn! Dit maakt ze perfect voor het creëren van een open en luchtige ruimte met minder naden tussen elke plank. Bovendien kan PVC eenvoudig in elke gewenste maat of vorm worden gesneden voor een persoonlijke look.

Textuur vloeren

Textuur is een geweldige manier om diepte aan elke ruimte toe te voegen. Getextureerde vinylplanken bieden een scala aan verschillende patronen, waaronder houtnerfstructuren met reliëf die er net uitzien als echt hardhout, maar zonder gedoe! Als je iets eigentijds wilt, zijn er ook gladde afwerkingen beschikbaar voor wie op zoek is naar iets moderners.

Milieuvriendelijke vloeren

Naarmate mensen zich meer bewust worden van hun impact op het milieu, zijn milieuvriendelijke vloer opties zoals gerecycled PVC steeds populairder geworden. Gerecycled PVC is gemaakt van verschillende materialen. Dit maakt het niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Kleurrijke opties

Voorbij zijn de dagen dat je je beperkte tot saaie tinten zoals beige of grijs als het op vloeren aankwam! Tegenwoordig zijn er tientallen levendige kleuren beschikbaar in allerlei soorten afwerkingen, waaronder mat, glanzend, metallic en meer; waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt als het gaat om het creëren van een unieke look in je huis of bedrijf! Van felblauw tot zachte neutrale tinten, er is zeker een kleur die perfect bij jouw stijl past.

Eenvoudige installatie

Last but not least; één van de grootste voordelen van het gebruik van PVC-vloeren is hoe gemakkelijk het is om te installeren in vergelijking met andere soorten vloeren zoals tegels of hardhout! En aangezien de meeste soorten voorgesneden in tegels of planken worden geleverd, zijn ze nog eenvoudiger dan ooit tevoren waardoor doe-het-zelven veel eenvoudiger zal zijn dan ooit tevoren! 

Conclusie

Van milieuvriendelijke opties gemaakt van gerecyclede materialen tot kleurrijke ontwerpen met interessante texturen; er zijn tal van redenen waarom PVC tegenwoordig één van de populairste trends in vloeren is geworden! Het biedt niet alleen alle bovengenoemde voordelen, maar de installatie is ook ongelooflijk eenvoudig. Dit type is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare manier om zijn huis of kantoor snel en efficiënt aan te passen zonder te diep in de buidel te hoeven tasten. Kijk snel bij Martijn de Wit Vloeren voor de verschillende opties en mogelijkheden.