De visgraat vloer herontdekt

De visgraat vloer herontdekt

Visgraat pvc zeer populair

De vernieuwingen op vloergebied staan niet stil. Nieuwe vloersoorten poppen zo nu en dan op. De ene vloer is een blijvertje, de andere vloer verdwijnt na verloop van tijd wegens tegenvallende verkopen. Een vloer die desondanks al decennialang onverminderd populair is, is de parketvloer. En dan in het bijzonder de visgraat parketvloer. Deze wordt nu veel verkocht in pvc. Dat heeft uiteraard een goede reden: de vloer oogt robuust, vintage en modern in één. Wat bepaalt het geheim van de pvc visgraat vloer?

Wat is de pvc visgraat vloer?

De pvc visgraatvloer is een lookalike houten parketvloer met een schuin patroon dat op een visgraat lijkt. Een visgraatvloer is zeer bepalend voor de uitstraling van een woning of een vertrek. Het zorgt ervoor dat de vertrekken er klassiek en ruimtelijk uitzien. Visgraatvloeren zijn echte sfeermakers: het zijn tijdloze vloeren met een klassieke uitstraling waar u jarenlang van geniet.

Pvc visgraat parketvloeren, klassiek en trendy in één

Van een historisch pand tot moderne nieuwbouw; een pvc visgraatvloer past in elke soort woning. Waar komt deze visgraat vloer oorspronkelijk eigenlijk vandaan? Vroeger werd de visgraat vloer vooral gemaakt van afzonderlijke stukken hout, in de meeste gevallen eikenhout. Deze houtstukken werden zorgvuldig gesneden, waarna de planken stuk voor stuk werden geplaatst. Tegenwoordig is het leggen van een visgraatvloer een stuk eenvoudiger in pvc.

Voordelen van pvc vloeren

  • Eenvoudig in onderhoud: een vinyl vloer is eenvoudig schoon te maken. Wanneer u iets hebt geknoeid, is de vlek gemakkelijk te verwijderen zonder blijvende schade.
  • Lange levensduur: de pvc vloer gaat lekker lang mee, dus heeft u jaren plezier van de vloer.
  • Behaaglijke vloer: loopt u graag op blote voeten of sokken? Dat is bij een pvc vloer geen probleem. Hij past zich qua temperatuur aan op de omgeving.

Visgraat parketvloer leggen of schuren?

Heeft u ook interesse in een prachtige vinyl of pvc visgraat vloer? Bij de echte vakman vindt u een zeer ruim assortiment pvc vloeren. Meer weten over pvc vloeren? U kunt daarvoor ook bij ons terecht door een bericht te sturen via het contactformulier.