De natuurlijke isolatiewaarde van houten jaloezieën

Heel wat mensen die ervoor kiezen om jaloezieën in hun woning te plaatsen geven er de voorkeur aan om gebruik te maken van exemplaren van hout. Houten jaloezieën staan er dan ook om bekend over een erg warme, gezellige uitstraling te beschikken. Dat is echter niet alles. Waar veel mensen in eerste instantie misschien niet aan denken, maar wat natuurlijk wel een belangrijk voordeel is, is terug te vinden in de natuurlijke isolatiewaarde van houten jaloezieën. Deze zorgt ervoor dat de ruimte waarin de houten jaloezieën worden geïntegreerd automatisch beter gaat isoleren. Denkt u er ook aan om gebruik te maken van houten jaloezieën in uw woning? Of zijn er toch nog twijfels? In beide gevallen is het een absolute aanrader om even grondig de informatie op deze pagina door te nemen! 

  1. Een van nature isolerend karakter 

Eén van de vele redenen waarom het merendeel van de mensen er tegenwoordig voor kiezen om gebruik te maken van raamdecoratie heeft betrekking tot de verbeterde isolatiewaarde die op die manier ontstaat. Is dat ook voor u één van de belangrijkste redenen? In zo’n situatie kan het de moeite waard zijn om daarvoor te kijken in de richting van houten jaloezieën. Hout staat er als materiaal namelijk om bekend van nature over een goed isolerend karakter te beschikken. Dit maakt ze op isolerend vlak dan ook een stuk interessanter in vergelijking met bijvoorbeeld PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën. Beide van deze materialen staan er namelijk om bekend net over een wat mindere isolerende werking te beschikken. 

  1. Een warme en ook erg gezellige uitstraling 

Natuurlijk is de isolerende eigenschap waar houten jaloezieën over beschikken lang niet het enige voordeel waar u op kunt rekenen. Daarnaast is het namelijk ook nog eens zo dat houten jaloezieën er uiteraard eveneens om bekend staan over een erg warme en bijgevolg ook gezellige uitstraling te beschikken. Ze komen dan ook het best tot hun recht in een klassiek of bijvoorbeeld landelijk getint interieur. In een strak, modern interieur wordt er doorgaans de voorkeur gegeven aan bijvoorbeeld aluminium jaloezieën in plaats van houten exemplaren. 

  1. Creëer meer privacy in huis met houten jaloezieën 

Voor alle jaloezieën geldt natuurlijk ook dat ze uitermate geschikt zijn om meer privacy te creëren in uw woning. Dit is voor veel mensen een belangrijk voordeel. Uiteraard is dit eveneens mogelijk met andere vormen van raamdecoratie, maar het gebruik van jaloezieën maakt het toch nog net wat eenvoudiger. Jaloezieën kunnen immers bijvoorbeeld gedeeltelijk gesloten worden. Zo blijft er nog voldoende daglicht naar binnen vallen in de woning zonder dat u daarvoor uw volledige privacy moet opgeven. Wilt u ook ’s avonds inkijk tegengaan op het ogenblik dat de lichten in huis gaan branden? In dat geval kunt u er uiteraard voor kiezen om de houten jaloezieën volledig te sluiten. 

  1. Houten jaloezieën in de badkamer of niet?

Een vraag die erg vaak word gesteld is of u ook in de badkamer gebruik kunt maken van houten jaloezieën. Standaard is dat helaas niet het geval. Dit is uiteraard het gevolg van het feit dat het hout kan gaan rotten door het vochtige klimaat. Echter is het wel mogelijk om uw houten jaloezieën te laten behandelen. Nadat ze zijn behandeld zou u er dan ook eventueel wel degelijk voor kunnen kiezen om ze te integreren in uw badkamer.