De juiste pianobanken voor de juiste piano

pianobanken

Een piano is een luxe instrument waar ook een aantal accessoires bij komen kijken, zo ook pianobanken. Zonder een degelijke pianobank kan je moeilijk piano spelen. Deze banken zijn speciaal gemaakt voor het bespelen van een piano. Hierdoor kan men ze perfect afstellen op de juiste hoogte en afstand van de piano. Zo kan iedereen perfect zitten om piano te spelen. Dit betekend echter nog niet dat je meteen een stuk beter zal spelen, maar het maakt het wel prettiger spelen.

Veel verschillende soorten, maten en kleuren

Veel pianobanken zijn zwart en passen daarom bij de meeste piano’s. Niet iedere piano is echter zwart, daarom zijn er ook pianobanken in andere kleuren te krijgen. Zo kan je kiezen uit prachtige witte, bruine, grijze of zwarte pianobanken. Tevens hebben verschillende bankjes ook verschillende bekleding. Zo zijn er echt lederen bekledingen, velours, vinyl en nog meer. Daarnaast zijn er ook nog verschillende soorten hout waarvan deze bankjes gemaakt zijn. Zo zijn er zwaardere en donkerdere houtsoorten maar ook hele lichte en kleurrijke kleuren. Uiteindelijk hangt wel alles van de finishing en de laklaag die deze banken helemaal af maakt.

pianobanken

Banken voor privé gebruik en banken voor concerten

Niet alle banken zijn geschikt voor alle gebruiken. Zo kan je niet gemakkelijk met een simpel model voor privé gebruik een perfect concert gaan houden. Dit komt doordat deze banken anders zijn gemaakt. Dit zit hem vooral in de mechaniek van de bankjes, dat betekend dus hoe gemakkelijk en hoeveel de banken verstelbaar zijn. Daarnaast zijn er ook banken die volledig hydraulisch zijn en daardoor dus veel preciezer en krachtiger versteld kunnen worden. Deze zijn hierdoor een stuk beter geschikt voor een concert dan een handmatig standaard bank.