De goede keukenvoornemens voor 2021!

Het jaar 2020 is bijna ten einde en de meeste mensen kijken alweer naar het volgende jaar. Of 2020 voor jou nou een geslaagd jaar was of niet, het is altijd leuk om een aantal goede voornemens op te schrijven voor 2021. Deze goede voornemens kunnen gaan over van alles van goed eten tot meer aandacht hebben voor je huisdier. Hier krijg je inspiratie voor goede voornemens met betrekking tot je keuken!

Minder eten weggooien

Hoe groot je huishouden ook is, het blijft lastig om in te schatten hoeveel rijst, pasta of boerenkool je moet maken. Vaak ben je als de dood dat er te weinig zal zijn voor iedereen, waardoor er uiteindelijk juist veel overblijft. Zo’n 13% van ons eten verdwijnt jaarlijks in de vuilnisbak. Dit is zonde, en zowel slecht voor het milieu als voor je portemonnee. Daarom is het tijd om daar komend jaar wat aan te doen! De eerste tip is het afwegen van je rijst of pasta. En dan niet per portie, maar juist per gezin! Het is logisch dat een volwassene meer eet dan een kind, dus kom erachter hoeveel je gezin in een maaltijd eet. Als je hier eenmaal achter bent, kun je dit opschrijven. Zo maak je elke keer evenveel en zal er nooit veel overblijven! En als er dan een keer iets overblijft, kun je dit opbergen in een plastic bakje en bewaren in je koelkast.

Minder water verspillen

Dit is een bekend voornemen, het verminderen van je waterverspilling. Met een aantal tips kun jij hier ook aan meehelpen en ben je goed bezig voor het milieu. Tijdens het koken zijn er een aantal momenten waarop je onnodig veel water verbruikt. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van groenten. Als je deze wast onder de lopende kraan, loopt er veel schoon water weg. In plaats daarvan kun je ook de groenten een aantal minuten laten weken in een laagje water in de wasbak. Op deze manier loopt er veel minder water weg!