Dankbaar advies, dat energie vergelijken

783bdac60e2d8e4092276c0ce293b5b1Dankbaar advies, dat energie vergelijken

Mijn man en ik zijn enkele jaren verhuisd naar een nieuwe buurt. De hele wijk was nieuwbouw en net daarvoor uit de grond gestampt. We moesten er met z’n allen dus een gezellige buurt van maken, maar niet alleen dat wiel opnieuw uitvinden (wat op zich nog redelijk vanzelf ging) maar ook andere dingen. Er was maar een aanbieder van energie in de buurt en dus namen we die automatisch. Inmiddels is dat wel anders, want sinds de energie geprivatiseerd is zijn er wat dat betreft allerlei voordelen bijgekomen. Energieleveranciers vechten nu om de prijzen en dat creëert mijns inziens een heel gezonde manier van concurrentie. Enfin, inmiddels zaten wij nog steeds aangesloten bij die oude leverancier, en ik begon me af te vragen of we daar niet wat op konden besparen. Ik kon me haast niet voorstellen dat het inmiddels niet goedkoper kon namelijk. Daarom ging ik maar een googelen naar een manier voor energie vergelijken. Al snel vond ik een geschikte manier, bij verandervanenergie.nl, een heel fijne site die mij flink wat nieuwe inzichten heeft geschonken. Uiteindelijk bleek uit dat energie vergelijken dat mijn man en ik inmiddels een besparing van wel zo’n veertig euro per maand konden hebben, een flinke winst dus op ons huidige contract. Inmiddels waren er in onze buurt drie andere leveranciers bijgekomen, zo bleek uit het energie vergelijken, en dus meer concurrentie en lagere prijzen. Voor ons een groot voordeel natuurlijk, moet je maar nagaan, het is zo’n vijfhonderd euro op jaarbasis. Ik vind het echt onvoorstelbaar dat dat bedrag ons al die jaren door de neus is geboord. Ik moet wel zeggen dat ik over de energie zelf altijd heel tevreden ben geweest, maar voel me nu toch wel een beetje bedrogen. Ik heb gelijk al mijn buren opgedragen de energie te gaan vergelijken, en dat heeft me veel dankbare buren opgeleverd.