Dakpannen leggen

Dakpannen leggen

Dakpannen leggen is nodig bij de bouw van een nieuw huis of wanneer de de oude pannen vervangen moeten worden.

De reden dat mensen dakpannen vervangen kan zijn omdat de huidige dakpannen verrot zijn, of dat de woningeigenaar een geheel nieuw uiterlijk wilt geven aan de woning. Wanner de dakpannen verrot zijn kan dit leiden tot lekkages, en dit wilt u natuurlijk ten alle tijden voorkomen, het kan een nog grote afbraak van uw woning initiëren.

Dakpannen komen in zoveel verschillende kleuren, maten en uitvoeringen dat de keuze enorm groot is wanneer u het uiterlijk van uw woning wilt veranderen. Zo zie je wel eens dat een dakdekkersbedrijf bezig is met roze dakpannen leggen.

De techniek van Dakpannen leggen

Het leggen van dakpannen is een ambacht op zich. Er zijn een aantal zaken die goed in ogenschouw moeten worden genomen wanneer er dakpannen gelegd worden.

*Dakpannen leggen doe je van beneden naar boven

*De laagst gelegen rij dakpannen dien je goed vast te bevestigen op de panlat. Dit is ter preventie van het schuiven en verwaaien van de dakpannen.

*De dakpannen die op de nok komen, de zogenaamde nokpannen, moeten goed bevestigd (het liefst door een schroef) aan de nok.

Een foutje is snel gemaakt en heeft als gevolg dat u dakpannen kunnen gaan schuiven en lekkage zullen veroorzaken. Deze ellende wilt u voorkomen en u kunt deze klus dus het best laten uitvoeren door een erkend dakdekkersbedrijf.

Dakpannen leggen prijs

Nieuwe dakpannen leggen kost om en de nabij de €100 per m2. Uiteraard kunnen de prijzen flink verschillen per bedrijf en type dakpan dat gebruikt wordt. Wij zijn hier uit gegaan van standaard dakpannen, niet de goedkoopste maar zeker niet de duurste dakpannen die er te vinden zijn.

Wanneer het om grote oppervlakten gaat kan de vierkante meter prijs van het dakpannen leggen natuurlijk flink omlaag gaan.