Citroenboom en de smaak van vakantie

Doen citrusvruchten of citroenen je telkens weer denken aan het warme zuiden? Het zuiden waar je langs de kant van de weg rijen bomen met citroenen of sinaasappels tegenkomt, waar je zelf zo het fruit van de boom kan eten. We associëren vaak een citroenboom met onze vakantie waar we eentje hebben gezien. Het roept dan ook vaak herinneringen op van deze vakantie. In ons land staan er helaas geen citroenbomen op de weg. Ons klimaat valt niet zo geweldig mee om deze in de zon langs de kant van de weg te laten groeien en ter plekke te laten overwinteren.

Je eigen citroenen plukken van je citroenboom

Je kan deze prachtige herinneringen ook meenemen in huis en een citroenboom aanschaffen. Zo kan je elke dag genieten van de mooie gele vruchten aan de boom te zien hangen en ze natuurlijk ook plukken en opeten. We gebruiken haast bij alles een schijfje citroen, zowel in het eten als in drank.

De citroenen in de supermarkt lijken totaal niet op de, aan de boom hangende citroenen van het zuiden die ons zo’n mooie, warme herinneringen geven. Trouwens wat je zelf kweekt, is veel beter van smaak.

Soorten citroenboom binnen of buiten plaatsen:

Zoals bij alles zijn er ook verschillende soorten bomen en citroenen. Afhankelijk waar je de boom wenst te zetten, kan je natuurlijk ook kiezen in verschillende soorten. Er zijn mini- citroenbomen die eetbaar zijn en als kamerplant kunnen worden gehouden. Steeds goed nagaan welke raad er wordt meegeven om deze plant zo goed mogelijk te laten wennen. (Niet te warm -niet te koud, vochtigheid enz.-)

Natuurlijk kan een grote citroenboom in je tuin plaatsen (net zoals in het Zuiden) rekening houdend met het advies van hoe je de boom het beste kan verzorgen. Met de nodige verzorging overleeft deze boom ook hier en kan je genieten van de gele vruchten door ze gewoon te plukken.