Alles voor de moderne keuken

De keuken is erg belangrijke plek in het huis. Het is niet alleen de plek waar we onze heerlijke ontbijtjes, lunch en avondeten voorbereiden en opeten, maar ook de plek waar we samenkomen. Met een drankje in de hand bespreken we rond het keukeneiland, of aan de bar, onze dag. Dit is het beeld van de moderne keuken waar we allemaal blij van worden. Gezellig doch praktisch. Maar hoe creëer ik nu zo’n moderne keuken. In dit artikel geven we paar tips voor het creëren van een moderne keuken.

Beton, beton, beton

Ja, het klinkt misschien gek. Beton in de keuken? Gebruiken we beton niet alleen voor de fundering van huizen, of voor lelijke kantoorpanden? Nou nee, dat is toch een iets verouderd beeld. Beton producten zoals bijvoorbeeld beton ciré zijn erg mooie en gave producten om je keuken mee aan te kleden. Beton ciré is een erg sterk, duurzaam product dat ook nog eens erg gemakkelijk aan te leggen is. Dit laatste zorgt er tevens voor dat je het product voor veel verschillende applicaties kan gebruiken. Het eerste waar we aan denken is vaak de vloer. Betonnen vloeren zijn echt helemaal in en voor een goede reden. Ze zijn sterk, mooi en erg gemakkelijk te onderhouden. Maar je kan beton ciré ook perfect gebruiken voor de afwerking van je keukenblad. Kijk eens op internet voor inspiratie en laat je verbazen.

Paar alternatieven

Ben je wat traditioneler ingesteld dan volgen hier wat andere opties. Voor een vloer wil je waarschijnlijk gaan voor iets dat makkelijk is in de onderhoudt. Kies dan ook voor bijvoorbeeld PVC of vinyl. Voor het keukenblad heb je meerdere opties. Heb je wat geld te besteden kun je bijvoorbeeld gaan voor een marmeren of glazen keukenblad. Traditioneel hout staat ook vaak erg chique. Ten slotte zijn er ook opties van staal die erg mooi en praktisch zijn. Dus of je nu voor het nieuwste van het nieuwste gaat, of speel je toch liever safe, er zijn zeker genoeg opties te vinden.