Aanvragen energielabel

Vanaf 1 januari 2021 is het verplicht voor de verkopende partij van een huis of appartement om een energielabel te verzorgen die laat zien hoe zuinig het huis is. Bij het verkopen van een huis komen er al genoeg zorgen aan het hoofd, en daarom begrijpen wij bij Aanvragen-Energielabel dat u geen zin heeft om helemaal op  zoek te gaan naar een inspecteur. Daarom bieden wij via onze website een gemakkelijke oplossing, waar u binnen een korte periode een afspraak kan maken met een gediplomeerde inspecteur, die voldoet aan alle certificaten!

Energielabel aanvragen: Hoe werkt het?

Een energielabel aanvragen kan eenvoudig en snel gedaan worden via onze website. U kunt binnen de kortste keren een afspraak plannen met een inspecteur, op een moment dat voor u gelegen komt! Door ons landelijke netwerk van ruim 300 inspecteurs is er gegarandeerd een inspecteur paraat bij u in de buurt! Dagelijks doen wij honderden opnames door heel Nederland, en na inspectie is het energielabel al binnen 24 uur beschikbaar! 

Omdat de regels omtrent het energielabel vrij streng zijn, staan al onze inspecteurs onder voortdurende kwaliteitscontrole. Daarnaast zijn ze voorzien van de juiste diploma’s, certificaten en papieren zodat zij volledig gekwalificeerd zijn om een kloppend energielabel te leveren. 

Hoe werkt het precies? Het aanvragen van een energielabel werkt in de volgende stappen:

  1. Vul het formulier in op onze website. Maak online directe en afspraak, of wij nemen contact met u op.
  2. De inspecteur komt naar uw huis toe, en meet alle nodige waarden, en inspecteert het huis visueel.
  3. Vervolgens worden de waarden ingevoerd op een programma, en wordt het energielabel verrekend
  4. Binnen 24 uur worden het energielabel naar u toe gestuurd, en heeft u alles wat u nodig heeft. 

Tijdens het bezoek wordt uw woning geheel visueel gecontroleerd, zowel binnen als buiten. Tijdens deze inspectie wordt er niet gekeken naar bouwkundige gebreken, en is deze inspectie dus niet geldig als bouwkundig rapport. Er wordt alleen gekeken naar zaken die relevant zijn voor het opstellen van een energielabel. Alle ruimtes moeten gezien worden door de inspecteur. 

De kosten van een energielabel voor een woning tot 500m3 is €295,- inclusief btw! Er wordt gerekend op een afspraak van een uur.

Energielabel aanvragen bij Aanvragen-Energielabel

Door ons grote netwerk hebben wij altijd meerdere inspecteurs klaarstaan, en meestal kan de afspraak al op korte termijn gemaakt worden. Dit is ideaal als u bezig bent in het proces van uw huis verkopen. Het energielabel is 10 jaar geldig, en zou daarna bij verkoop en verhuur opnieuw opgesteld moeten worden. 

Het energielabel wordt bepaald door de isolatie van uw huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goed sluitende deur, of dubbel glas. Daarnaast is het ook belangrijk dat uw huis energie zuinig is. Er zijn nog veel meer andere factoren waarvan uw energielabel afhankelijk is.

Heeft u vragen? Dan kan u altijd contact opnemen met ons of onze klantenservice via onze website. Wij helpen u graag met het geven van advies voor de verbetering van uw energielabel, of het inplannen van een afspraak. Uw energielabel aanvragen doet u niet voor niks goedkoop en snel bij Aanvragen Energielabel!