7 tips voor op jouw dakterras

beloopbaar glas

1 Een buitenkeuken 

Wat is er nou lekkerder dan in de zomer buiten kunnen eten? Vrijwel niets. Alleen is het zo vervelend dat je naar binnen moet om te koken en dus niet kunt genieten van het lekkere weer. De simpelste oplossing is eigenlijk om de keuken gewoon naar buiten te halen. Ten eerste maakt dat het koken veel gezelliger omdat je op het dakterras bij de rest kan blijven en ten tweede is een buitenkeuken ook esthetisch gezien een mooie toevoeging. 

2 Weersbestendig meubilair 

Het is niet praktisch om je meubilair na de zomer weer naar binnen te moeten halen. Ten eerste is het een vervelende klus om alles uit elkaar te halen en op te moeten ruimen en ten tweede moet je natuurlijk wel de ruimte hebben om het kwijt te kunnen. De goedkopere oplossing is om er gewoon een zeil over te gooien. Dat werkt maar het is prettiger als je er helemaal niet meer naar om hoeft te kijken, of het nou droog is of regent. Daarom kun je beter investeren in meubilair dat een beetje bestand is tegen de invloeden van het weer. 

3 Veel groen 

Zeker als je geen eigen tuin hebt is een dakterras natuurlijk heel erg fijn. Je kunt toch lekker naar buiten en het is je eigen plek. Het is dan ook een goed idee om een beetje tuin naar je dakterras te halen. Een klimop die je over je dakterras groeit kan zorgen voor een beetje beschutting en koelte en planten brengen ook gewoon heel veel extra sfeer met zich mee. 

4 Een glazen vloer 

Het klinkt misschien een beetje raar, een glazen vloer, maar dat kan heel goed uitpakken. Beloopbaar glas maakt je dakterras namelijk best wel een stukje stoerder en spannender en heeft ook voordelen binnenshuis. Dankzij een glazen vloer heb je namelijk veel meer natuurlijke lichtinval in je huis waardoor de ruimte weer wat groter en mooier lijkt. Het maakt ook niet uit hoe groot of hoe klein je dakterras is, je kan gewoon glas op maat laten maken. 

5 Een klein moestuintje 

Wat is er nou leuker dan je eigen groenten kunnen groeien? Niet veel. Het kost je hooguit een hoek van het dakterras en dan kun je daar lekker een beetje gaan tuinieren met wat verschillende groenten zoals komkommer, ui of wortel. En ik beloof het je, groenten uit eigen tuin dakterras smaakt altijd beter. 

6 Goede sfeerverlichting 

Het is natuurlijk hartstikke gezellig overdag om lekker op het dakterras te zitten met wat vrienden maar dan wordt het donker. Dan is het de bedoeling dat het even gezellig blijft en het liefst gezelliger wordt. Goede sfeerverlichting is daar cruciaal voor. Je wilt niet te veel licht want dat wordt ongezellig maar ook niet te weinig omdat je dan niks ziet. Een leuke staande lamp, wat lampionnen en een lichtslinger kunnen je al een heel eind op weg brengen.   

7 Verwarming 

Het is een dakterras, je bent dus overgeleverd aan de temperatuur die de natuur je op dat moment biedt. Dat kan flink koud worden en dan is het toch niet meer zo leuk om op je dakterras te zitten. Simpele oplossingen daarvoor zijn een vuurplaats, een elektrisch kacheltje of een vuurkorf. Tegelijkertijd zorgt dat ook voor een hoop extra sfeer.