5 voordelen van een traprenovatie!

5 voordelen van een traprenovatie!
Is jouw trap toe aan vernieuwing? Dan is een traprenovatie een goede oplossing. Bij een traprenovatie wordt de oude trap bekleedt met overzet treden van PVC. Dit sterke materiaal is slijtvast en verkrijgbaar in de mooiste prints, zoals houtlook, betonlook en zelfs leerlook. In dit blogartikel ontdek je 5 voordelen van een traprenovatie.

1. Trap make-over geven in jouw smaak

Na jarenlang gebruik kan een trap er versleten uitzien. Met een traprenovatie met PVC komt je oude trap er weer als nieuw uit te zien. Omdat er ontzettend veel verschillende prints en afwerkingen zijn om uit te kiezen, kun je hem helemaal customizen, zodat hij perfect bij je smaak en interieur past.

2. Makkelijk in onderhoud

Een gerenoveerde trap van PVC is zeer gemakkelijk in onderhoud. Het materiaal is glad en stof kan zo makkelijk van de trap worden geveegd. Ook andere vlekken zijn eenvoudig te verwijderen. Hierdoor houd je het huis gemakkelijk stofvrij, wat erg prettig is met huisdieren en/of allergieën.

3. Zeer hygiënisch

PVC is een hygiënisch materiaal. Het is bestand tegen vocht en daardoor voorkomt het schimmel- en bacterievorming. Hierdoor is een traprenovatie van PVC een zeer hygiënische optie voor jouw trap.

4. Nooit meer schilderen

Na een traprenovatie met PVC hoef je nooit meer te schilderen. Het slijtvaste materiaal heeft namelijk geen onderhoud nodig en dat scheelt je veel werk. Dankzij de lange levensduur van PVC is je trap namelijk onderhoudsvrij.

5. Extra veilig

Je kunt jouw traprenovatie helemaal afmaken door verlichting te laten inbouwen. Deze verlichting zorgt niet alleen voor meer sfeer in huis, maar maakt de trap ook een stuk veiliger. Door ook antislipstrips te laten aanbrengen is ook uitglijden een stuk kleiner. Beschik je over twee rechter handen? Dan kun je traprenovatie zelf uitvoeren. Zo niet dan zijn er genoeg bedrijven die je er mee kunne helpen.